Avonturen in de wondere wereld van datingsite-land. Chapter 2.

zaterdag 9 april 2016 Coco 8 Opmerkingen

Enkele weken later. 

Na het toevoegen van een foto en het bijwerken van mijn profiel werd ik officieel ‘prooi’. Zo voelde het toch wat aan; ik kreeg smiles, duimpjes en vragen toegestuurd en elke dag een selectie partnervoorstellen waar ik naar hartenlust in kon grasduinen. Een beetje overrompelend allemaal.

Met volle moed begon ik me door de profielen te worstelen maar, eerlijk is eerlijk, waar ik in chapter 1 nog tekeer ging over de oppervlakkigheid van de foto-aanvragers, moet ook ik toegeven dat ik in eerste instantie selecteer op basis van een foto. Het is een beetje zoals in ‘real life’ besef ik nu: je moet toch een minimum van fysieke aantrekking voelen vooraleer je op iemand afstapt, als je op vrijersvoeten bent. En neen, ik ben absoluut niet op zoek naar een Adonis, maar als én de foto én het profiel op niet veel trekken, dan is de keuze gauw gemaakt. Tip aan de heren: graag een béétje moeite doen om iets uitgebreider dan enkel in stopwoorden te schrijven en het alstublieft niet over 'mijn vrouwtje moet dit of dat...' hebben. Ik gruwel van het woord 'vrouwtje' - en vele anderen met mij denk ik. 

Maar goed. Waar ik aanvankelijk dagelijks gniffelend en ongeduldig mijn account checkte, werd ik algauw een beetje ontmoedigd omdat ik die éne er toch maar niet op vond. Waar ik eerst ook nog beleefd op vragen antwoordde – ik ben nu eenmaal een beleefd meiske – maakte ik me al gauw de bedenking dat dat toch ook niet de bedoeling kan zijn. Dus besloot ik maar niet meer te reageren op possible matches die me toch niet echt konden overtuigen. Misschien misloop ik daardoor de kans op enkele mooie vriendschappen, wie weet, maar ik ben in eerste instantie op zoek naar l’Amour…  

‘Ben ik te kieskeurig?’ vroeg ik me af. Maar toen! Toen kwam Mister X in mijn vizier! Berichten vlogen over en weer, nummers werden uitgewisseld en sms-en verstuurd. Tot we uiteindelijk besloten om mekaar ook in het echt te ontmoeten….

Tot zover chapter 2! J

De date ligt vast, mijn activiteiten op de site heb ik even on hold gezet en ik breek dezer dagen vooral mijn hoofd over de hamvraag: what to wear on a first date? Met de nodige spanning, maar ook enige terughoudendheid, kijk ik uit naar chapter 3...

Nog 1 bedenking: in mijn contact met Mister X worstel ik een beetje met een moreel dilemma: ik vind het persoonlijk niet kunnen om verder te ‘zoeken’ terwijl je in contact bent met één ‘speciaal’ iemand. Terecht of druist dat juist in tegen het principe van de dating-site; dat je ongestoord op meerdere paarden tegelijk kan wedden?

Coco

8 opmerkingen:

 1. Leuk dat je al zo snel Mister x gevonden hebt. Maar... er is nog altijd een verschil in een klik 'online', en die in 'real life'. Ik wil je niet ontmoedigen, maar zet je verwachtingen niet te hoog. Hopelijk ben ik verkeerd.

  What to wear on a first date ? :-) Vind ik altijd grappig. Voor vrouwen is dat altijd onvoorstelbaar belangrijk, het zal uiteindelijk geen verschil maken voor de man of je doordeweekse kleren aan hebt, of een mantelpakje. Mannen gaan niet af op de verpakking, maar wel op de inhoud :-)

  Wat betreft je vraag van op meerdere paarden te wedden: je bent nog geen koppel, dus je kan nog andere mensen contacteren of ontmoeten. Als je iemand leert kennen op café, dan mag je de volgende dag toch ook nog tegen iemand anders praten hé. Als je je er niet goed bij voelt, dan moet je dat niet doen, maar mijn ondervinding is dat de meeste met verschillende afspreken/contact hebben, tot ze effectief het gevoel hebben dat de match er tussen zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral zelf beslissen hoe 'druk' je het wilt hebben met daten en niet alles op één paard zetten: realisme en enthousiasme in evenwicht houden, is een mooi dating-doel (maar u beslisse altijd zelf). Enne... het zijn niet enkel vrouwen die nadenken over 'de outfit', ik ken mannen die ook zenuwslopend voor hun kleerkast staan. Die outfitkeuze heeft vooral te maken met 'je maakt maar één keer een eerste indruk'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mister X leuk om onmiddellijk een afspraakje te hebben en nu afwachten.... in volle spanning uitkijken naar de date... ik heb er eerlijk gezegd genoeg van.... meeste mannen willen enkel nog maar seks of over zichzelf praten.... ben nu een jaar bezig op verschillende datingsites en geraak stilaan meer en meer ontgoocheld... je denkt dan een match te hebben, dan willen ze Skypen, hebben zin in seks, de meeste single mannen willen enkel nog seks zonder verplichtingen, willen hun single bestaan behouden... alsook het is toch leuk als er verschillende mannen of vrouwen je allemaal wel eens willen ontmoeten of je complimentjes geven... wil je dat allemaal terug opgeven voor die éne man ? tja sommige zijn hier blijkbaar niet van overtuigd....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Go, go, go, Coco! Zo spannend. Ik kijk al uit naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Dankjewel voor de enthousiaste support, Lies!

   Verwijderen
 5. Bij welke site heb je een profiel of is dit reeds vermeld in het vorig berichtje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zit op Elite Dating - in de reclame op TV figureert daarin een knappe man; helaas, ik heb hem nog niet ontmoet ;-)

   Verwijderen
 6. Nice one Coco! Wat de vragen betreft: het belangrijkste om te dragen op die date is je glimlach (de rest is van bitter weinig belang); en ik heb zelf geen kaas gegeten van dating-etiquette, maar de mate waarin je twijfelt om "verder te snuisteren" is (denk ik) de enige zinnige factor waarom je je moet baseren. Als je iemand speciaal genoeg vindt om de rest even op pauze te zetten, doe je dat gewoon. Indien niet, dan snuister je voort. Niet te hard over nadenken, je gaat altijd wel op iemands lange tenen trappen. :-P

  BeantwoordenVerwijderen