Koppelpoging

zondag 29 mei 2016 Lies 5 Opmerkingen

Ze organiseerden een fuif om te vieren dat ze 10 jaar gelukkig getrouwd waren. Omdat ze iedereen datzelfde geluk gunden, kregen wij singles aan de ingang een sticker opgekleefd. Het was een groene bol, maar ergens voelde het voor mij als een gele ster.

Het was ongelooflijk goed bedoeld. Wie heeft er trouwens nog nooit gewenst dat onze medesingles wat herkenbaarder zouden zijn? Toch draaide het niet goed uit.

Vooreerst omdat het heel confronterend was te zien hoe weinig mensen maar bestickerd waren. Ik voelde me er prompt de laatste van een uitstervend ras.

Bij de vrouwen zaten een paar jonge, beeldschone exemplaren. Concurrentie om u tegen te zeggen dus. Niet bepaald hoopgevend.

De weinige single mannen, die zagen er een beetje vreemd of nerdy uit.

Ik heb de hele avond geen 2 bestickerden met elkaar zien praten.

Om het feestje helemaal leuk te maken, liep ik ook nog een ex tegen het lijf. Niet fijn om een praatje te staan over zijn vrouw en kroost, als jij daar met zo'n sticker staat te pronken. Zelfs niet als jij diegene was die ooit het punt erachter zette en er nooit over twijfelde dat dit een prima beslissing was.

Singles koppelen, het is een harde stiel. Want ongedwongen voelt het zelden.

5 opmerkingen:

 1. Brrr, wat 'n akelig idee om mensen te labelen. Ik kan de, begrijpelijke, gène tot hier voelen! Was misschien wel goed bedoeld, maar met goede bedoelingen kan je zoveel misdoen. Leverde wel 'n aardig stukje op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb ik ook ooit 's voorgehad: er waren meerdere labeltjes. Een kleurtje voor de singles, een kleurtje voor de Westvlamingen en een kleurtje voor nog iets (ben vergeten wat). De kleurcodes werden er niet bij verteld, dat kwam je in de loop van de avond (snel of - in mijn geval - minder snel) te weten. Ik vond het eerlijk gezegd wel grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brrr, dit lijkt me inderdaad, hoe goed bedoeld ook, niet zo gezellig om daar met zo'n sticker rond te lopen. En dan nog als bijna enige.
  Ik ben eigenlijk nog nooit gekoppeld, of poging tot... mis ik iets? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @anoniem1: dat concept met 'iedereen een sticker' vind ik wel leuker dan enkel singles bestickeren. Dat mensen aanvankelijk niet weten waarvoor de kleurcodes staan, maakt het ook minder stigmatiseren.

  @anoniem2: ik heb al een paar koppelpogingen achter de rug. 1 keer vernam ik achteraf dat men mij had willen koppelen op een feestje, maar ik kon mij niet herinneren de man in kwestie gezien te hebben. Een andere keer kreeg ik een voorstel om een familielid van iemand beter te leren kennen. Via Skype, want meneer woonde aan de andere kant van de oceaan. En dan was er nog deze koppelpoging: http://oponseentje.blogspot.be/2010/11/braaf-en-proper-op-zijn-eigen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien zat er tussen die "vreemd uitziende mannen" wel iemand die de man van je leven had kunnen worden ...

  BeantwoordenVerwijderen