Belastingverlaging voor singles

dinsdag 6 december 2016 Gastblogger 3 Opmerkingen

Een mooi Sinterklaasgeschenk voor alle brave single taxpayers: Mechelen verlaagt de belastingen voor alleenwoners. Zij krijgen een Mechelenbon van 25 euro die ze bij de plaatselijke handelaars kunnen uitgeven. Hiermee wil het stadsbestuur single-onvriendelijke belastingen compenseren. Zo betaalt iemand die alleen woont in Mechelen jaarlijks net zo goed 54 euro voor de huisvuilophaling als iemand die er met zijn hele gezin woont (nooit gehoord van een kostprijs per vuilniszak, Stad Mechelen?).

Met 25 euro per jaar compenseer je uiteraard lang niet alle discriminerende (dikwijls forfaitaire) belastingen die wij als singles met knarsende tanden ondergaan. Laten we dus hopen dat dit helpt om politici en bevolking te sensibiliseren. Misschien wordt het zo een eerste stap in de richting van een correcte behandeling van de single.

De stem van de single klinkt steeds luider lazen we vandaag in De Standaard. Het werd tijd...

Met dank aan onze gastblogster. Mail jij ons ook je single-belevenissen, tips, kijk op de dingen, ... ? Eén adres voor alle ontboezemingen: oponseentje@gmail.com

3 opmerkingen:

 1. Ik vond het geweldig om te horen dat er eindelijk zich eens bekommert om deze grote groep financiëel benadeelden, vooral dan de singles zonder kinderen.
  25 euro is inderdaad een peulschil maar hopelijk een begin...!
  Wij moeten steeds maar afdragen voor anderen hun keuzes en krijgen daar niks voor in de plaats dat specifiek voor ons bedacht is. Zeer oneerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n Mechelenbon, daar kan je nog iets mee doen, maar als dit algemeen wordt... je zal maar als single in Herstappe wonen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een single heeft het sowieso veel gemakkelijker, op alle vlakken en zeker financieel.

  BeantwoordenVerwijderen