Oudejaar 2016-2017: singles, wat doen jullie?

woensdag 14 december 2016 Lies 12 Opmerkingen

Elk jaar opnieuw zien we hier hetzelfde fenomeen. In december piekt het aantal bezoeken en wordt de post Als single oudejaar vieren opnieuw de meest aangeklikte van de hele maand.

De verklaring is eenvoudig. Blijkbaar zijn solo's in de loop van december volop het internet aan het afschuimen op zoek naar een activiteit voor op eindejaar.

Dus vroeg ik me af wat jullie singles doen op Kerstavond en oudejaar? Wars van alle druk gewoon thuisblijven. Vieren met vrienden (zoals ik), met familie of (voor de durvers) met onbekenden?

Vertel het ons gerust hieronder. Misschien kan jouw feestidee anderen inspireren.

Als hart onder de riem van wie thuisblijft een paar posts die hier de voorbije jaren verschenen:

Mijn oudejaarsavond als single (de schrijver van dit stukje heeft ondertussen een fijn lief mét kinderen gevonden!)

De single en het oudejaarsprobleem (de do's en dont's van ondergetekende)

De single en de oudejaarskwestie (mocht er iemand willen weten hoe ik oudejaar vorig jaar vierde)

Single zijn tijdens de feestdagen

Eindejaar

Single in tijden van feestdagen

12 opmerkingen:

 1. Awel zie, niet veel. Ik heb een intense, wel leuke periode achter de rug dan en ga vooral iets lekkers eten en uitrusten. En dat gaat wreed deugd doen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij vrienden hier. Ze hebben nageslacht van dezelfde leeftijd als Uk, dus dat komt (erg) mooi uit. En een sofa waar ik kan op blijven slapen ook, dat scheelt dus. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen flauw idee. Toch die linkjes maar eens nalopen voor inspiratie. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier nog wat inspiratie, Lehti: http://nl.metrotime.be/2016/12/17/must-read/negen-manieren-om-feestdagen-als-vrijgezel-komen/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat ik gewoon niks ga doen. Zonder mezelf zielig te vinden of zo. Mocht ik de keuze krijgen tussen een groots feest met veel mensen,drank en eten dan zou ik waarschijnlijk nog verkiezen om niet te gaan. Hoe goed de bedoelingen ook zijn, het blijft toch altijd een beetje confronterend,niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat ik gewoon niks ga doen. Zonder mezelf zielig te vinden of zo. Mocht ik de keuze krijgen tussen een groots feest met veel mensen,drank en eten dan zou ik waarschijnlijk nog verkiezen om niet te gaan. Hoe goed de bedoelingen ook zijn, het blijft toch altijd een beetje confronterend,niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Idem hier, als Eden, ik blijf ook gewoon thuis. Het 5de jaar op rij nu. De eerste 2 jaren voelde dit wat onwennig, vooral door de sociale druk die je voelt (het oordeel van "zielig" te zijn). Die sociale verwachtingen heb ik nu achter mij kunnen laten, ik durf voor het eerst nu gewoon eerlijk antwoorden als mensen nadien me vragen wat ik gedaan heb met oudejaar (vroeger vertelde ik dan een leugentje dat ik "met vrienden had afgesproken" ). Bevrijdend!
  Wat ook wel helpt hierbij is het feit dat ik de dag nadien nieuwjaar vier bij familie, wat altijd leuk is en me toch niet helemaal asociaal maakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei,ik ken dat gevoel.Ik mis wel zo'n site waar je mensen kunt vinden met je kunt afspreken als je eigen vrienden het te druk hebben.Al veel naar gezocht maar niet gevonden.Hoe oud ben je Kristel?

   Verwijderen
 8. Voor kerst heb ik onderdak gekregen bij mijn beste vriend en zijn gezin. Aardig van hen, om een eenzame uit te nodigen. Een begrip dat ik al lang ken, nooit gedacht echter dat ikzelf herhaaldelijk in de rol van eenzame zou verkeren. In goed gezelschap dus, maar ook dubbel, gezien zij ... een gezin vormen.

  Voor oudejaar nodig ik mijn zus en haar man uit, ook de kids erbij. Dat wordt weer een avond lang me niet te veel storen aan het zowat over alles oneens zijn en voor de rust en de vrede veel 'hmm hmm ' zeggen. Maar kom, het is familie, de enige die nog rest , nu onze ouders er al lang niet meer zijn.

  Daardoor ben ik niet alleen single maar vooral ook quasi familieloos in tijden van familiefeesten. Nee, ik word niet wild van deze periode :-)
  Straks Valentijn nog overleven en we zijn weer een poos op ons gemak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zowel kerst als O&N vier ik samen met mensen uit mijn kerk. Met kerst nodig ik al mijn vrienden ( tussen de 20 en de 40jaar) die niets te doen hebben uit. We zijn met 10-15 mensen. Singles en stelletjes. Iedereen neemt wat eten en spelletjes mee. Met O&N vieren we het met een groep van ong 30 personen. Vorig jaar ook gedaan. Mijn kerk is mijn familie en omdat er zoveel singles van mijn leeftijd zijn voel ik me daar geen buitenstaander.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor de eerste keer vier ik oud naar nieuw thuis op m'n eentje. Andere jaren steeds deel geweest van een groep koppels, steeds uitgenodigd geweest bij of door vriendenkoppels.
  Dit jaar is het anders, iedereen heeft iets anders gepland. Bij mijn ouders lukt ook niet want zij gaan zelf ook met vriendenkoppels vieren.
  Ik ben zeker ook niet de persoon om dan de café's op te zoeken en wat te gaan socialisen met kennissen...
  En hoewel ik er eerst wat van aangedaan was, een soort gevoel van eenzaamheid misschien? Kan ik er nu steeds beter mee overweg. Ik vier nieuwjaarsdag bij familie en mijn vrienden zie ik voldoende vind ik.
  Ik denk dat ik vroeg ga slapen, oordopjes in tegen het vuurwerk en op nieuwjaarsdag lekker vroeg opsta om eens goed te gaan lopen met daarna een deugddoend ontbijtje :)
  In ieder geval een prachtig 2017 gewenst aan iedereen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb ook niks voor oudejaarsavond. De (volwassen kinderen zijn het huis uit). iemand ideetjes waar 'soortgenoten' mekaar ongedwongen vinden in de buurt van Brugge? Tja op Vlaanderen zingt sta je daar ook maar uitgeschud als alleenstaande 50tiger met een jong hart....

  BeantwoordenVerwijderen