Balen

maandag 2 november 2009 Lies 1 Opmerkingen

Toen we een paar maanden geleden aan het brainstormen waren over de single-blog waarmee we gingen starten, waren we het er roerend over eens: het mocht noch zielig, noch opgeklopt leuk worden. Bedoeling was een soort 'het leven zoals het is: single' te brengen, met getuigenissen over de leuke en vervelende aspecten en ook veel nuttige tips.

Omdat op je eentje door het leven gaan niet altijd leuk is, post ik vandaag een greep uit de momenten waarop het echt balen is.

Hierbij mijn persoonlijke top 5:

1. Begrafenissen

De vader van een vriendin wordt begraven. Je zit daar in de kerk en binnen de kortste keer stromen de tranen. Niet alleen uit medeleven met je vriendin, maar ook omdat je begint na te denken over hoe je leven er zal uitzien als je ouders er niet meer zijn. Je mag dan al vrienden bij de vleet hebben en een paar broers die je ook niet in de steek zullen laten. Je bent voor niemand de nummer 1 zoals je als kind voor je ouders bent of als vrouw voor je man. Als je oud en ziek zal zijn, wie zal er dan naast je bed komen zitten en je hand vasthouden?

2. Trouwfeesten

Het zoveelste trouwfeest. Jij bent stilaan de laatste single. Deze keer hebben ze je niet tussen de tieners en kindjes gezet zoals de vorige keer. Nee, je hebt de eer naast een of andere half-autistische single buurman van het jonge paar te zitten. Hij is de enige single op het feest, op de zatte nonkel na die je prompt ten dans vraagt.

3. Familiefeesten

Tot je begin de dertig was, wensten ze je nog "een goed lief, dit jaar". Dat vond je toen vervelend. Maar nu zwijgen ze. "Ze hebben de hoop opgegeven", denk je. Nooit gedacht dat het uitblijven van de jaarlijkse wens je nog triester zou maken dan het regelmatig herhalen ervan.

4. Bolle buiken en wolken van baby's

Je mag dan jezelf al overtuigd hebben dat kinderen hebben veel nadelen heeft en dat je zinvoller dingen kan doen voor de wereld dan nog een bewonertje extra op deze aardbol te zetten, bij het zien van een gelukkige, zwangere vrouw of een mama met een schattig kindje, smelt je. En al je rationele argumenten smelten mee als sneeuw voor de zon.

5. Vakantie

Je bent in een natuurreservaat in Afrika en krijgt de prachtigste zonsondergang ooit te zien. Maar eigenlijk word je er alleen maar triest van. Want zo'n moment zou je willen delen met iemand van wie je houdt. Maar daar zit je dan met een groep mensen die je tot voor kort helemaal niet kende en die je na deze reis hoogstwaarschijnlijk nooit meer zal terugzien.

1 opmerking:

  1. Dit doet me denken aan de tekst van 'In de fleur' van Mira:

    http://www.muzikum.eu/nl/123-1919-33251/mira/in_de_fleur-songtekst.html

    En dan vooral dat laatste stukje over de Mount Everest. Dat is precies het gevoel waar jij het hier ook over hebt.

    BeantwoordenVerwijderen