Dank u, beste vrienden van de NMBS

vrijdag 27 november 2009 Lies 5 Opmerkingen

Nog even en we kunnen weer gaan sporen voor geen geld. Tijdens de weekends van december en januari en tijdens de volledige kerstvakantie kunnen we namelijk opnieuw genieten van het zogenaamde Shoppingbiljet. Voor een treinreis heen en terug in 2de klas tussen 2 Belgische stations betaal je dan maar 9 luttele eurootjes. De heen- en terugreis moet wel op dezelfde dag gebeuren.

Als dat nu eens geen goed nieuws is!

Dank u, beste vrienden van de NMBS, zeker in naam van alle singles. Want ja, ons leven als single is toch wel duur. Wij hoesten alleen onze huur of afbetaling op. Verwarmen onze woning voor ons alleen. En als we ons alleen met de wagen verplaatsen, dan is dat ook een dure zaak. Want of je er nu alleen in zit of met een hele bende, het beestje slikt evenveel benzine, vraagt evenveel onderhoud en de wegenbelasting hangt ook al niet af van het aantal inzittenden.

Daarom, beste vrienden van de ijzeren weg, weten wij dit kerstcadeau bijzonder te appreciëren.

Dank ook uit naam van mijn tante en nonkel in de verre West-Vlaanders die mij binnenkort op bezoek gaan krijgen. En van mijn vriendin S. uit Ieper die ik bij deze laat weten dat ik eraan kom.

Beste NMBS, moge deze actie een gigantisch succes zijn en mogen uw compartimenten binnenkort rijkelijk gevuld zijn happy singles.

5 opmerkingen:

 1. Goed dat ik dat ook weer weet. Want een daguitstap is voor ons ook anders een dure zaak en wij gaan graag eens een dagje naar Brussel (met ons kroostrijk gezin).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het VERRE West-Vlaanderen? Je woont verdikke achter de hoek! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brugge is inderdaad nog te doen, beste Elke. Je woont daar niet in het hol van Pluto, maar op 20 minuten sporen van een belangrijk oord van beschaving. Maar Poperinge is wel ver: eerst bijna een half uur fietsen naar het station, dan bijna anderhalf uur trein. En dan nog bijna een half uur auto.
  Maakt wel bijna vier uur onderweg op een dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bovendien kan het je single probleem oplossen, zo is het mij toch ooit gebeurd
  voor de rest niets dan ellende met de trien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allé gauw ja, wie woont er nu in Poperinge ook. Dat is bijna het buitenland...
  (de helft van mijn familie woont in de Westhoek, zulle).
  Trouwens: ditzelfde geldt niet alleen voor West-Vlaanderen maar voor zowat elk hol van Pluto. Of misschien zei je dat ook. Ik zou het eens moeten herlezen.

  BeantwoordenVerwijderen