Ongedeelde vreugde

maandag 9 november 2009 :-) 3 Opmerkingen


Ik veeg het zweet en stof van mijn gezicht en grom tevreden bij de aanblik van mijn woonkamer, die eruitziet als Stalingrad anno 1944. Twee dagen lang heb ik tegels weggebroken, om straks een nieuwe vloer te kunnen laten leggen. Deel 1 van de opdracht heb ik tot een succesvol einde gebracht. In mijn eentje, met een little help en advice van mijn friends. Het bier zal goed smaken vanavond.

Grote werkzaamheden kunnen frustrerend veel tijd in beslag nemen, is mijn ervaring. Het begint al bij het voorafgaande beslissingsproces. De molen maalt trager als je alleen je weg moet zoeken in het woud van keuzes dat zich voor je uitstrekt.

Maar bij een goede afloop is de voldoening groter. De weg was lang, de gids onervaren, maar de bestemming is toch bereikt. Het mag egocentrisch klinken, maar vaak is ongedeelde vreugde groter dan gedeelde, alle volkswijsheden daarover ten spijt.

3 opmerkingen:

 1. Beste leden van deze blog, jullie zijn getagd... (als je wil natuurlijk)
  http://eenjaarvrolijkheid.blogspot.com/2009/11/happy-55.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als trouwe lezer van elkes blogje kwam ik jullie link tegen, en als rasechte single kan ik natuurlijk niet anders dan hier komen kijken ... en een reactie nalaten...
  bij deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sluit mij helemaal aan bij Tricky!
  Toffe blog! Interessant en alles!

  BeantwoordenVerwijderen