Single bouwt feestje (deel 2)

donderdag 19 november 2009 Lies 1 Opmerkingen


Hier het beloofde vervolg van de tips.

Zorg voor hulp bij de opkuis
Niets is zo zielig als alleen de boel te moeten opruimen. Toen ik nog geen vaatwasmachine had, hielpen mijn vrienden altijd met de afwas. Nu heb ik gelukkig een vaatwasmachine, want de vrienden kunnen vaak niet te lang blijven omdat de babysit ook naar huis wil. Maar zelfs met een vaatwasmachine, rest er nog veel werk. Gelukkig bleven na mijn vorig feestje mijn broer en schoonzus slapen. Zo konden we 's anderendaags samen alles rustig opruimen en tussendoor de resterende hapjes en taart verorberen.

Feest, ook al heb je weinig geld
Heb je weinig budget, vraag dan iedereen iets te eten of te drinken mee te brengen. Zo heb je een heel buffet voor geen geld.

Feest, ook al heb je weinig plaats
Heb je weinig plaats, dan kan je in de zomer gerust iets organiseren in het park. In Gent zijn er veel plekken waar het heerlijk picknicken is. Er zijn ook parken waar je kan barbecuen. In het Sint-Baafskouterpark staat er bijvoorbeeld een barbecue die je zomaar kan gebruiken. Ook een aanrader is het Groene Valleipark waar er tafels staan.
In de winter kan je op restaurant gaan. Binnenkort ga ik naar een feestje waar de gastvrouw de drank betaalt en de gasten het eten. Prima formule, vind ik. En ideaal voor wie thuis weinig ruimte heeft of weinig tijd in de voorbereiding kan steken.

Geef een feestje met meerdere vrienden
Zie je het niet zitten om alleen een feestje te geven? Sla de handen dan in elkaar met een paar vrienden. Ook je gasten zullen blij zijn op je feestje eens wat nieuwe gezichten te zien. Want ja, ook van koppels hoor ik dat ze op een zekere leeftijd altijd in hetzelfde kringetje ronddraaien en maar al te blij zijn met gelegenheden om nieuwe mensen te ontmoeten.

1 opmerking: