Huisdieren

maandag 8 maart 2010 Sven Volckerijck 6 Opmerkingen

Eenzaamheid verdrijven als je geen partner hebt, kan natuurlijk ook altijd met een huisdier. Tenminste, dat is vaak de raad die je krijgt.Uit een onderzoek van MVLife (wees gerust, ik ben geen lezer ; wat googelen en hupsakee...) dat ze deze maand publiceren, blijken er grote sekseverschillen te zijn. Terwijl bijna 2/3 van de single mannen géén huisdier heeft, ligt de verhouding bij vrouwen omgekeerd : 1/3 heeft één huisdier en 1/3 heeft er zelfs meerdere. Katten zijn absoluut het populairst, zowel bij mannen als bij vrouwen. En ik zal u maar al voor zijn : inderdaad, wellicht omdat katten alle trekjes van singles hebben... (haha). Honden zijn een duidelijke tweede, gevolgd door de knaagdieren bij vrouwen en vissen bij mannen... Nochtans blijkt een labrador een single man aantrekkelijker en meer gewild te maken (misschien ook wel wilder?) en ook meer betrouwbaar, dus het is vreemd dat honden bij de mannen niet hoger scoren... En dat vrouwen iets hebben met katten, dat is natuurlijk ook geen geheim...Zelf heb ik geen huisdier. Daar zijn meerdere redenen voor. De eerste en voornaamste reden is dat in mijn huurhuisje (dat staat zo in mijn huurcontract) huisdieren verboden zijn. De eigenares heeft nare ervaringen met een single vrouw en haar kat (don't ask me why...). Verder vind ik het zelf zielig voor zo'n huisdier om opgescheept te zitten met mij : ik ben er weinig, en als ik er ben, heb ik weinig tijd. Een hond of een kat een hele dag alleen laten in een kleine woning zonder dat ze buiten kunnen, kan niet voor mij. En vissen in een aquarium vind ik sowieso zielig. En knaagdieren, vogels,... geven een hele hoop gedoe. Exotische diersoorten horen al helemaal niet thuis bij ons, zeker niet als huisdier.
De enige huisdieren die ik de voorbije jaren had (voor ik terug single werd), waren kippen. Er valt over te discussiëren natuurlijk over in welke mate kippen huisdieren zijn (zoals ook koeien, geiten, schapen,... al dan niet huisdieren zijn), maar hey, voorlopig tel ik ze er maar rustig bij. En weet je wat : die kippen vond ik erg fijn (en niet om op te eten : ik ben u alweer voor...). Dat ze eitjes leggen, is mooi meegenomen trouwens. Hier kan ik geen kippen houden, anders deed ik het meteen. Want noem me vreemd of whatever, maar in se ben ik een kippenman.En u ? Hebt u een huisdier ? Waarom (niet) ? Welk ? Welke huisdieren zou je willen ? Laat hieronder een reactie achter en vertel het ons... Dit is ons eigenste MVLife-mini-onderzoekje...

6 opmerkingen:

 1. Ik vind mannen met een hond verschrikkelijk sexy, maar het moet dan wel een echte hond zijn, niets zo zielig als een grote kerel met een schoothondje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het helemaal niet voor huisdieren.

  Als je dan toch single bent, dan kan je maar beter volop genieten van de grote vrijheid die je hebt, vind ik. Waarom zou je die laten beperken door een huisdier?

  Men heeft het vaak over de affectie die je van zo'n dier krijgt, maar er zijn ook nog mensen om affectie van te krijgen, hé. En als je iets/iemand wil om voor te zorgen, dan krijg je daar ook wel kansen genoeg toe, zelfs zonder partner.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Labrador + single man? Jeannet!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik mag niet meedoen zeker? Ik heb twee kinderen, een lat-vriend en that's it. Geen dieren hier. En mocht ik alleen zijn: ook niet. Zeker geen katten. Nochtans ben ik een vrouw. Een rare dus, blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @elke : iedereen mag meedoen hier ! :)

  @Lies : dat is precies waarom ik zo van kippen hou : geen vals sentiment daar (ze vinden het niet bepaald leuk gestreeld te worden...)

  @nina : tja... blij dat ik geen labrador heb :)

  @josie : gelukkig zijn er ook mannen die zonder hond toch sexy zijn hé...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben single en heb een hond. Maar die twee dingen hebben niets met elkaar te maken. Ook als ik niet alleen was, zou ik een hond hebben. Ik kan mij geen leven zonder honden voorstellen. Voor mij zijn er alleen maar voordelen: ik maak lange wandelingen, ook als het koud is, ik heb hele goeie vrienden gemaakt op de hondenschool met wie ik die lange wandelingen maak, er is altijd iemand die op me wacht én die blij is dat ik thuis kom, hoe laat dat ook is... Toegeven: het is wel een georganiseer als ik een tijdje weg moet. Maar sinds ik een goed opvangadres heb, is ook dat geen probleem meer.

  BeantwoordenVerwijderen