Time-management

woensdag 10 maart 2010 Sven Volckerijck 3 Opmerkingen


Een greep uit een (weliswaar fictieve, maar op échte mensen geïnspireerde) weekagenda van een single :

maandag : filmpje met vrienden
dinsdag : kookles
woensdag : fitness
donderdag : concertje meepikken met vrienden
vrijdag : uitgenodigd bij een vriendin
zaterdag : 's namiddags afgesproken met vrienden in de stad en 's avonds optreden en boombal in De Centrale
zondag : 's namiddags familiebezoek en 's avonds vrienden uitgenodigd om bij te kletsen

Wanneer zou een single zich ooit moeten vervelen ? Of zoals een "collega"-single het uitdrukte : Singles zijn als gepensioneerden : altijd tijd tekort !

En u ? Hoe ziet uw week er zo ongeveer uit ?

3 opmerkingen:

 1. Op de website van de Standaard staat er vandaag een artikel met de titel: 'De happy single bestaat niet'.

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=8D2NBC8K

  Enkel op het item 'vrije tijd' scoort de single gemiddeld hoger qua tevredenheidsgevoel dan de mensen in een relatie, zo blijkt uit een studie.

  Met de titel 'De happy single bestaat niet' heb ik het wel moeilijk. Alsof het onmogelijk of zeer moeilijk zou zijn om gelukkig te zijn als single.

  Volgens mij zijn veel singles een pak gelukkiger dan al die mensen die in een slechte relatie zitten.
  'Il vaut mieux être seul(e) que mal accompagné(e)'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kiekeboe!

  Ik wil de 'agenda' van de single wel even nuanceren: de singles die het geluk hebben om (veel) vrienden en familie te hebben om al die dingen samen mee te doen, ja, die hebben zo'n 'leuke' agenda misschien .. ik ben al jaren (bewust en onbewust) single .. ik weet ondertussen heel goed hoe ik mijn tijd kan doorbrengen, alleen of met vrienden, maar de laatste tijd is dat veel vaker alleen. En ik heb dan niet zozeer een probleem met het single zijn, dan wel met het feit dat ik zowat 80% van mijn tijd alleen doorbreng.

  En ja hoor, als ik niet alleen wil zijn, kan ik vaak wel terecht bij vrienden: kom maar af, schuif maar mee aan, ik moet nog strijken dan kunnen we samen babbelen terwijl ik strijk, ... Allemaal heel lief en heel leuk en je staat ervan versteld hoeveel energie en warmte die (kleine) momenten mij geven. Maar ik zou het heel leuk vinden dat ik samen met mijn vrienden ook leuke dingen zou kunnen plannen.

  Ik heb al kweetniehoeveel ervaring met alleen reizen, groepsreizen, alleen terrasjes doen, taalcursussen, schildercursussen, groepstrektochten, wandelen in de natuur of in de stad, daguitstapjes op mijn eentje, fitness, .. kortom ik ben ondertussen expert in al die activiteiten (en euh, niet om een lief te zoeken, maar gewoon omdat ik die dingen graag doe, alleen of samen!) En je hoeft natuurlijk niet altijd met vrienden af te spreken om niet alleen te zijn.

  Ik zou misschien vaker mijn vrienden moeten meevragen, maar ik durf dat niet zo goed meer. Vroeger deed ik dat wel. Ik heb het gevoel dat ik uiteindelijk eigenlijk altijd de vragende partij ben. Dus ben ik er eigenlijk mee gestopt om vrienden mee te vragen en doe ik bijna al die leuke dingen op mijn eentje. Dat heeft me sterker gemaakt maar wel eenzamer.

  Dus om af te ronden graag toch enige nuance bij die 'time-management op je eentje'

  Merci van een levensgenieter (jawel!)

  BeantwoordenVerwijderen