Daten in bussen en supermarkten

vrijdag 14 mei 2010 Dirk 8 Opmerkingen

Op de redactie stond een tijdje geleden een bericht over de zogenaamde love seats van de busmaatschappij Arriva in Kopenhagen. Op zo'n 100 bussen van de maatschappij worden enkele rode stoelen voorzien, met de voor ons onuitspreekbare naam kaerlighedssaede. De persoon die daarop plaatsneemt, geeft te kennen dat hij graag een gesprek aanknoopt of zelfs openstaat voor een flirt.

Op zich vind ik dit een erg goed idee, en zo zijn er wel meer. Een paar jaar geleden was er een hele hype rond vrijgezellen die in de Delhaize van Antwerpen-zuid gingen winkelen, en in hun karretje een aantal items op een welbepaalde manier legden. Andere potentiële geïnteresseerden konden op die manier zien dat ze wel open stonden voor een afspraakje. Er zou zelfs een hele code ontwikkeld zijn met trossen bananen en flessen wijn die op een bepaalde plaats in het winkelkarretje moeten liggen, alnaargelang waarnaar je op zoek bent. Een supermarkt in het Nederlandse Almere legde gewoon een aantal paarse manden klaar voor zoekende singles. De Nederlandse nuchterheid!

Wat moeten we hier nu van denken? Zo'n initatieven maken je leven als single (zeker voor de schuchtere soort) gemakkelijker. In plaats van trachten te achterhalen of iemand (a) single is, (b) voor een gesprek openstaat, (c) je die persoon leuk vindt, (d) wie weet ooit op termijn misschien wel een relatie zou willen, kan je zo alvast een paar stappen overslaan

8 opmerkingen:

 1. Ik weet niet hoor... Ik zou dat niet durven denk ik. 't Is ook zo een beetje vreemd he "kijk, kijk, ik ben single, spreek mij gerust aan!"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En toch blijf ik mijn 'broche' nog net iets beter vinden (http://margogogo.wordpress.com/2010/01/27/maaktuwestatuskenbaar-com/)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://margogogo.wordpress.com/2010/01/27/maaktuwestatuskenbaar-com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou nooit op die rode zetels gaan zitten. Ik zou me bekeken voelen door heel de bus en bovendien het gevoel hebben dat ik aan eender wie (ook vervelende types) de toestemming geef om met mij een praatje te komen slaan (terwijl heel de bus supportert voor ons...).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei!
  Nee ... ik ga al wonen in een straatje waar IEDEREEN weet dat ik aan het scheiden ben (en de renovatie doe met mijn ex, kan je nagaan hoe sappig die roddels daar zijn!) laat staan dat ik dat nog eens aan de rest van de wereld kundig ga maken!
  Ik heb een job waarbij ik met hordes mannen (met meer dan voldoende testosteron) in contact kom, ik moet er niet aan denken dat die allemaal zouden weten dat ik scheidende ben!
  Brrrr! Nee, is het goed als ik deze kelk aan mij voorbij laat gaan?

  PS. En in die bijna vier jaar dat ik deze job doe is er nog geen man gekruist waarvan ik dacht "Hmmmm .. die kan mij krijgen!" dus ik ben zowiezo verloren voor de mannelijke helft van de bevolking ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Dulcera : mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld omtrent het beroep dat jou met hordes mannen in aanraking brengt.

  Enkele gokjes :

  - kinesiste bij een voetbalploeg
  - verpleegster bij de spermabank
  - garagiste bij Ferrari
  - lerares metselen in het avondonderwijs (bij dagonderwijs zijn de leerlingen nog te jong om als "hordes mannen" omschreven te worden)
  - bookmaker bij de paardenrennen
  - ...

  ;)
  -

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, ik draai er mijn hand niet voor om op een vent af te stappen, maar om nu zo open en bloot te kennen te geven dat ge zoekende zijt, nee merci...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Sven, LOL!
  En het stukje zelf heb ik ook met een big smile gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen