Lente : ideaal voor het zoeken van een lief

zaterdag 1 mei 2010 Sven Volckerijck 1 Opmerkingen

Hoewel velen denken dat de winter de uitgelezen periode is voor meer liefde en meer sex (we kruipen dan allemaal wat dichter bij elkaar...), blijkt de lente hét seizoen bij uitstek te zijn waarop we "goesting" krijgen.
Volgens Bo Coolsaet heeft dat te maken met een verhoogde aanmaak van dopamine, wat leidt tot een verhoogde testosteronspiegel (het "goesting-hormoon"). Dat verhoogt zowel bij mannen als bij vrouwen de zin in vrijen.
Bovendien maken we minder melatonine, omdat er meer daglicht is, en dat is net het hormoon dat ons een lomer gevoel geeft. We voelen ons dus ook actiever in de lente.


"Toch is het niet zoals bij dieren dat de lente voor ons dan een soort bronstijd is", vult Midas Dekkers aan. Evolutionair gezien hebben we dat immers niet meer nodig, maar ergens is er -voor de meeste mensen toch- iets blijven hangen in biologische klok waardoor de lente toch nog nét iets meer het seizoen is om "zin te hebben"...
Voor wie last heeft van voorjaarsmoeheid is dat wel dikke pech natuurlijk, want zo iemand heeft nét geen behoefte aan de inspanning van het zoeken van een partner of de liefdesdaad op zich. En dat valt dan (relatief) méér op, en daarom spreekt men wel van de libidoblues. Die blijkt trouwens vooral mannen te treffen, wellicht door de veranderde man-vrouwverhoudingen. Vrouwen hebben qua libido vooruitgang gemaakt, zo blijkt...


(bron : De Standaard)


Dus, singles : kom buiten in de lente, want dan maak je de beste kans !

1 opmerking:

  1. Als ik over die voorjaarsmoeheid ben, ben ik de piste in! :)

    BeantwoordenVerwijderen