...en toen was het zover !

woensdag 30 juni 2010 Sven Volckerijck 2 Opmerkingen

Afgelopen zondag was er onze eerste picknick.
Uiteindelijk zouden een twintigtal mensen meegenieten van het schitterende weer, het knusse en schaduwrijke plekje, de rust en het keuvelen, het lekkere eten en drinken.


Op het menu stond een allegaartje van wat de deelnemers hadden meegebracht : taboulé (in verscheidene varianten), pastaslaatjes, groenteslaatjes, mozzarella, feta, broodjes, kersen, cake en cakejes,... Alles kon lekker doorgespoeld worden met cava, rode, witte en rosé wijn, fruitsap en water.

Maar het plezantst was nog hoe we allemaal nieuwe mensen leerden kennen, singles uit het Gentse, die vooral gemeen hebben met elkaar dat ze nieuwsgierig zijn en genieten van het leven en de mogelijkheden die zich aandienen.

We hoorden tips over hoe jong te blijven (met een invitatie voor een vrijblijvende lezing zonder aankoopverplichting), tips om van de ene picknick naar de andere te hoppen, tips voor reizen, hoorden verhalen uit uiteenlopende werksferen (informatici en leraren, wetenschappers en ambtenaren,...). Sommigen bleken bijna buren, anderen herkenden elkaar dan weer van lang geleden feestjes. Er waren lezers van het eerste uur en iemand die de blog 2 uur daarvoor pas voor het eerst gelezen had. De wereld bleek weer eens klein te zijn, en tegelijk bleek Gent een aantrekkingskracht uit te oefenen die iedereen op de één of andere manier had aangesproken.
Sommigen moesten jammer genoeg al snel weer door, anderen maakten er een namiddagvullend programma van (met ijsjes bovenop).
En uiteindelijk nam misschien wel iedereen een leuke anekdote, een tof weerzien, een aangename kennismaking mee naar huis.

Kleine aanvulling : er was zelfs iemand uit Antwerpen bij... (ook niet-Gentenaars zijn welkom hé!)

Post gerust in de commentaren wat jij er van vond...

2 opmerkingen:

  1. Mooi verslag, Sven.

    Voor mij was het hoogtepunt van de picknick toch wel dat ik ontdekte van wie het reisaanbod kwam dat ik ooit op deze blog kreeg na dit stukje: http://oponseentje.blogspot.com/2010/05/het-beste-seizoen-om-single-te-zijn.html

    Het blijkt om een kennis van mij te gaan die een trouwe fan is van onze blog.

    Twee vrienden van mij (die ook op de picknick waren) zagen het ook zitten om mee te gaan en zo komt het dat we binnenkort waarschijnlijk met z'n vieren naar Zwitserland gaan (als alle bazen instemmen met de verlofaanvragen...).

    BeantwoordenVerwijderen