Adam en Eva

zaterdag 3 juli 2010 Lies 12 Opmerkingen

Vakantie, da's avontuur voor mij. En een van de manieren om eens iets anders te beleven is couchsurfen. Je gaat dan op bezoek bij mensen in het buitenland waarmee je contact hebt opgenomen op basis van hun profiel op de site van Couchsurfing. Die couchsurfers zijn meestal erg open en boeiende mensen. In hun gedetailleerde profiel staan ook verslagjes van andere couchsurfers die al contact hadden met hen en zo weet je een beetje met wat voor iemand je te maken hebt.

Tot hiertoe heb ik er alleen maar positieve ervaringen mee en vind ik couchsurfing een pracht van een reisformule voor singles. Voor de reis die ik deze zomer ga maken, verstuurde ik de voorbije week heel wat 'couch-requests'. Dat leidde tot enthousiaste reacties en een pak berichten over en weer. De couchsurfers doen werkelijk alle moeite om de dag dat ik bij hen zal langskomen leuke dingen met mij te ondernemen: samen de stad bezoeken, een boottocht maken, naar hun buitenverblijf trekken, ...

Gewoonlijk ga ik langs bij alleenwonende vrouwen van ongeveer mijn eigen leeftijd. Vind ik er geen (want de meeste couchsurfers zijn toch wel wat jonger), dan ga ik ook wel eens langs bij een gezin.

Deze keer vreesde ik moeilijk logement te vinden en mailde ik voor het eerst ook een paar mannen.

En zie hieronder de reactie die ik kreeg van een van hen.

---

Hi!

I have recently become very religious and will try to follow the rules of my religion. I am an Adam monk and the apartment is my paradise. This means I will welcome you completely naked and you will be an Eve nun at least for these three days. Therefore you must put all your clothes in a plastic bag when you arrive and only use them when you leave the apartment, which you may do at any time. You may cover your genitals with a genuine fig leaf if this is important to you. Also no apple eating is allowed in the apartment! Remember what happened when Eve ate the apple! It's important that we live in harmony and that both of us are happy all the time. Everything else is voluntarily. For example we do not have to make a lot of children and create a new mankind unless you aspire on becoming a true Eve.

Write me for further instructions.

/F.
The first Adam monk (after Adam)

---

Ik vind dat hij goed schrijft en zin voor humor heeft. Maar langsgaan bij hem, dat ga ik toch niet doen. Deze Eva mag dan al single zijn en hopen dat ze zich op vakantie in het aards paradijs gaat wanen. Maar het appartement van een wildvreemde Adam, da's toch niet het paradijs dat ze voor ogen heeft.

12 opmerkingen:

 1. Whaha, hilarisch :D Zouden daar mensen op ingaan? Oh en agz jij daar ervaring mee hebt, zou ik nu nog vlot couchplaatsen vinden voor midden augustus? Hoeft niet per se in een grote stad te zijn ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vraag me ook af of er vrouwen zijn die daarop ingaan. Het gekke is dat die man echt wel een mooi profiel heeft op de site met meerdere positieve referenties, ook van vrouwen alleen die bij hem zijn langsgeweest.

  Voor midden augustus ben je nu nog goed op tijd. Als ik zelf aanvragen krijg, is het zelden zo lang op voorhand.

  In grote steden worden de mensen overstelpt met aanvragen en is het moeilijker een plek te vinden, maar daarbuiten krijgen mensen minder aanvragen en zijn ze enthousiaster. Tracht in je 'couch request' te verwijzen naar iets dat je aanspreekt in hun profiel. Dat vergroot je kansen en het is natuurlijk ook het leukst als je bij mensen langsgaat met wie het goed klikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig verhaal! Toch wel een hele opluchting te weten dat je niet noodzakelijk een massa kinderen moet maken tijdens je verblijf, en dat je het appartement at any time zomaar mag verlaten? Waar krijg je die zekerheden nog als couchsurfer? ;-)

  Dat couchsurfen lijkt me wel interessant; ik ben eens op de site gaan kijken en het lijkt me allemaal erg goed georganiseerd. Ik kan me voorstellen dat er voor Gentenaars veel aanvragen komen in de periode van de Gentse Feesten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Dirk
  Couchsurfen werkt inderdaad heel goed.

  Het is mij nog niet opgevallen dat er meer aanvragen komen tijdens de Gentse Feesten. Je kan het natuurlijk wel zelf wat sturen. Je kan in je profiel aangeven hoe bereid je wel bent iemand te ontvangen. Bij 'has a couch' kan je definitely, yes, maybe, coffee or drink (als je enkel iets wil gaan drinken met de couchsurfers) en zelfs no zetten. Als ik het een tijd te druk heb of op korte tijd meerdere couchsurfers op bezoek heb gehad, dan zet ik het op maybe en dan krijg je weinig tot geen aanvragen.
  Sowieso zijn er veel couchsurfers die mensen ontvangen in Gent en blijft het aantal aanvragen redelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig maar inderdaad ook een offer that I would refuse :-)
  En, wordt er geen get-together gedaan tijdens de Gentse Feesten in navolging van de picknick waar ik jammer genoeg niet bij kon zijn ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn nog geen plannen voor een activiteit tijdens de Gentse feesten. Maar wat niet is, kan nog komen...

  Ik vermoed wel dat onze blog tijdens de vakantiemaanden veel minder zal gelezen worden dan anders en dat een oproep op deze blog weinig volk op de been zal brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hilarisch! Zou die man gemeend op de spirituele toer zijn of moeten we zijn oproep met een zak zout nemen? Er is maar een manier om erachter te komen... Lies, ik stel voor dat jij dit tot de bodem uitzoekt en bij die man gaat couchsurfen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @smart spending woman:
  Ik weet wel dat we beslist hadden meer veldwerk te gaan doen voor de blog en daarover verslag uit te brengen, maar dit gaat mij net iets te ver.

  Aangezien ik vermoed dat deze Adam ook heel blij zou zijn met een andere Eva en ik weet hoe goed jij wel bent in het schrijven van reisverslagen, wil ik je gerust zijn contactgegevens doorgeven zodat jij het vanaf hier van mij kan overnemen. Een heel prettige, spirituele vakantie toegewenst! Ik kijk al uit naar het verslag en de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Lies en Ingrid: ik ben ook wel te vinden voor een avondje Gentse Feesten in het gezelschap van échte autochtonen. :-)

  Voorts wens ik de dames die in het kader van dit belangwekkend sociologisch onderzoek een bezoek gaan brengen aan Adam, veel succes. Ik kijk al uit naar het verslag! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fantastisch ! :)

  En wat de Gentse Feesten betreft : wel een goed idee om iets te organiseren... Ik zal eens nadenken en in het programmaboekje kijken wat mogelijk is. Het moeilijke bij de Gentse Feesten is het ruime aanbod en dat iedereen toch wel iets anders wil doen... maar wie weet, vinden we daar wel iets op...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. en gij gaat daar niet op in of wat? Misschien de kans van je leven, hé... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. lmao, veel te zalig zoiets!!! :) ben ook al een tijdje aan het overwegen om couchsurfers te ontvangen, maar zit toch met nog een paar twijfels...

  BeantwoordenVerwijderen