Slaapwel !

zondag 6 juni 2010 Sven Volckerijck 5 Opmerkingen

Ik zweer bij mijn tweepersoonsbed. Al ben ik single, een tweepersoonsbed is echt geen luxe voor mij. En, toegegeven, het heeft voor mij bovendien het voordeel dat als mijn kinderen bij mij zijn, ik één van hen bij mij kan laten slapen (wat ze altijd leuk vinden). Maar ook als ik alleen ben, geniet ik van de ruimte van het tweepersoonsbed.

Ik vraag me zelfs af wie tegenwoordig nog in een éénpersoonsbed wíl slapen. Ja, wie het gevoel nog niet kent van al die ruimte die zo'n groot bed je geeft, weet natuurlijk niet wat hij of zij mist, maar eens je gewend bent geraakt aan het gevoel een oceaan van plaats te hebben, kan je niet meer zonder...
En ik slaap ook veel beter in zo'n groot bed. Echt, écht waar ! Ik beeld het me niet in. De kwaliteit van mijn slaap is veel beter dan toen ik nog in een kleiner bed sliep (toen ik ook single was, mijn intussen ex-vrouw nog moest leren kennen en ik nog in de waan verkeerde dat je toch wel gek moest zijn om een groter bed te willen dan één dat berekend is op de ene persoon die je bent). Ik mag er niet aan denken dat ik ooit terug in een kleiner bed zou moeten slapen.
Het gekke is dat als er toch iemand bij je slaapt, je nog steeds het gevoel hebt méér plaats te hebben met twee in dat grote bed dan toen je helemaal alleen in dat éénpersoonsbed lag (herinneringen aan met twee in een éénpersoonsbed lijken nu een studentikoze toestand, zoals een kot met een veel te kleine keuken en een toilet waarin je amper nog kon rechtstaan om je broek terug aan te doen).

Dus, beste singles (én niet-singles) : tweepersoonsbedden zijn geen luxe...

5 opmerkingen:

 1. Wat ik me afvraag: als je alleen in een dubbel bed slaapt, blijf je dan toch niet altijd op één kant liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb niet het gevoel dat ik nu beter slaap dan vroeger in m'n eenpersoonsbed. Eigenlijk logisch want mijn bed bestaat dat uit 2 aparte bedbodems en matrassen.

  @karenhoezee: Ik slaap inderdaad altijd langs dezelfde kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wissel regelmatig eens van kant in mijn dubbel bed. Live the wild life! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik slaap inderdaad vooral aan één kant van het bed, maar het is vooral het gevoel van meer ruimte te hebben dat het verschil maakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zou nooit ofte nimmer meer in een enkel bed willen slapen (thuis dan), ook al bestaat mijn bed uit twee lattenbodems, twee matrassen en twee donsdekens. Maar de ruimte, de ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen