Koken op je eentje

vrijdag 23 juli 2010 Dirk 3 Opmerkingen

Eén van de dingen die ik nog altijd moeilijk vind als single, is alles wat met koken te maken heeft. Ik kook heel graag en soms geloof ik zelfs dat ik iets mekaar kan flansen dat tot op zekere hoogte eetbaar is.

Toen ik vorig jaar terug alleen kwam te staan, kookte ik vaak te grote porties, had ik regelmatig overschotten, liet ik dingen slecht worden wegens slecht aankoopbeleid, of - als ik weer eens te laat thuis kwam van het werk - liet ik me verleiden tot een kant-en-klare maaltijd.
Nu heb ik mijn zaken veel beter op orde en kan ik volgende tips meegeven:

1. ook al zijn kant-en-klare maaltijden een beetje des duivels, af en toe moet dat kunnen. Uiteindelijk is het eten dat je zelf maakt veel lekkerder en ook veel minder duur. Daar kom je zelf wel op na een tijdje.

2. de diepvriezer is uw vriend. Kook voor twee of drie en vries de rest in hapklare porties in. Gemakkelijk voor 's avonds na het werk.

3. kook eenvoudig, met weinig ingrediënten. Met vijf ingrediënten kan je al heel lekkere dingen maken, zoals thestonesoup.com bewijst.

4. ook je lokale bioboer is je vriend: zij verkopen hun groenten en fruit (en vaak nog heel wat andere zaken) vaak per stuk. Zo moet je geen onnodig grote verpakkingen kopen waar je dan vier dagen van moet eten. En bioproducten zijn gewoon veel lekkerder dan "gewone" producten.

5. nodig mensen uit om bij jou te komen eten. Als je goeie vrienden hebt nodigen ze je terug uit, en dat scheelt weer een paar avonden koken :-)

En bezorging aan huis, vraag je je dan af? Dat is voor mij een eenvoudige keuze: ik woon net iets te ver van de stad en heb nog altijd geen thuisbezorgservice gevonden die hun overprijsde, te vettige, te zoute, lauwe, zijn-beste-tijd-gehad-hebbende maaltijden aan de voordeur komen afleveren. Weeral een probleem dat zich niet stelt :-)

3 opmerkingen:

 1. Is dat een foto van een gerecht dat jij zelf hebt klaargemaakt? Zo ja, chapeau!

  Die kook-site heb ik ondertussen bij mijn favourites gezet. Zijn er gerechten die je al uitgeprobeerd hebt en die je kan aanbevelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lies, dat is een foto die ik tijdens een workshop "food photography" (klinkt beter in het Engels) heb gemaakt. De foto is wel mooi maar ik zou het nooit opeten, het is allemaal rauw. :-)

  Ik heb al twee recepten geprobeerd (1, 2) en die waren erg lekker).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik worstel ook gigantisch met het hele kookgebeuren sinds ik alleen ben, en zeker omdat ik 3 avonden per week een late shift heb en dus eten moet meezeulen naar het werk...En nee, boterhammen zijn géén avondeten :)

  BeantwoordenVerwijderen