Wie alleen woont, moet slim zijn.

dinsdag 27 juli 2010 Smart Spending Woman 8 Opmerkingen


Als vrouw die al een tijdje alleen woont, kan ik mijn mannetje staan: ik kan gaten boren als de beste, de verstekzaag hanteren, muren verven en gyproc afwerken. Ik heb zelf een tuinpad aangelegd, mijn huis gevoegd en geschilderd en een gat voor een vijver gegraven. Dat laatste klusje afwerken bleek echter iets te hoog gegrepen.

De vijver waarvan sprake is namelijk geen flutplastieken kinderbadje, maar een stevig polyester model van 2 m x 2,4 m. Erg onhandig, zoniet onmogelijk, om alleen te hanteren. Dus had ik een Probleem. Zeker nadat mijn vaste klusvriend verklaard had pas te kunnen helpen als zijn eigen tuin was aangelegd – na de zomer dus – en mijn schoonbroers stuk voor stuk andere dingen aan hun hoofd hadden. Hoe kon ik hulp naar mijn tuin lokken? Het antwoord bleek simpel te zijn: door eten en drank in het vooruitzicht te stellen.

Die zaterdagnamiddag was erg heet, 30° schat ik, en ik twijfelde eraan of het wel verantwoord was om in die temperatuur mensen aan het werk te zetten. Maar zie: een voor een sprongen mijn gasten heldhaftig in de put om die nog dieper te maken en een uurtje later zat de vijver zo goed als waterpas in de grond. Daarna hebben ze met hun drietjes wel mijn hele voorraad soldaat gemaakt: alle chips, nootjes en olijven waren op, de hele biervoorraad, al het barbecuevlees en alle groenten waren verdwenen. Geen patatje bleef over. Maar goed, ik heb er toch fijn een vijver in mijn tuin aan over gehouden.

8 opmerkingen:

 1. "Daarna hebben ze met hun drietjes wel mijn hele voorraad soldaat gemaakt: alle chips, nootjes en olijven waren op, de hele biervoorraad, al het barbecuevlees en alle groenten waren verdwenen. Geen patatje bleef over."

  SSW, da's nu toch wel het minste... Die mensen hebben uwe vijver gegraven en ik merk hier precies een ondertoon van ze hebben mijn kast geplunderd.
  Ik doe wel eens zoiets -zomaar- voor mijn vrienden, daar hoeven ze echt niets voor terug te doen, laat staan voor te werken ;-)
  Nu, hopelijk was het als grap bedoeld, anders heb ik met je te doen, hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Koen : de toon die jij daarin leest, heb ik niet zo begrepen hoor... Ik vermoed dat het niet meer dan een grappige vaststelling was, dat die mannen zo'n honger hadden gekregen van het zwoegen in die temperatuur, dat ze écht wel letterlijk alles opgegeten hebben...

  En SSW, je hebt gelijk : wie alleen woont, moet slim zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wie alleen woont... die moet durven hulp vragen! eden waarheid als een klontje boven water :-) Vroeger dacht ik alles te moeten kunnen: 'superwoman annex superman' en 'ik kan mijn plan, wel trekken' nu weet ik dat ik nog steeds mijn plan kan trekken en allerlei werkjes doen die een 'vrouw met handige en behulpzame echtgenoot' niet kent of moet doen. Maar ik heb een stuk trots opzij gezet en wat vrouwelijkheid toegelaten en nu vraag ik hulp en verwen alle werkers en werksters met lekkers uit keuken en tuin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vijver aanleggen in ruil voor wat natjes en droogjes: that's what I call a fine deal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Sven
  Dit zinnetje: "Maar goed, ik heb er toch fijn een vijver in mijn tuin aan over gehouden" creëerde voor mij zo een sfeertje van "voor wat hoort wat". Neem dan nog daarbij het "smart spending" aspect (verschillende interpretaties mogelijk) et voila mijn conclusie. Maar u kent die persoon waarschijnlijk beter dan mij.
  Met vrienden "deals" maken (weeral: voor wat hoort wat) vind ik er persoonlijk over, maar mijn mening is natuurlijk niet de enige (juiste)...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een fotootje ware toch wel aangewezen onder deze omstandigheden. Ik ben namelijk razend benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Koen. Oei, ik wist niet dat het zo slecht gesteld was met het gevoel voor humor bij mannen. Mijn deelneming!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @"smart" spending woman:
  Als generalisering kan dat tellen.
  Maar zo erg is het nu ook weer niet. Ik interpreteerde gewoon "smart spending" als zijnde "gierig" en dan leest men het verhaal misschien anders. Maar je zal vast niet gierig zijn, dus my mistake!

  BeantwoordenVerwijderen