Single vrouwen: hoe doen ze het?

donderdag 23 december 2010 Gastblogger 10 Opmerkingen

Single zijn heeft zo zijn voordelen. Daar ben ik ondertussen wel achter gekomen en van die dingen kan ik echt ook wel genieten. Single zijn heeft zo zijn nadelen, ook daar ben ik ondertussen wel achter. Voor mij is één ervan het niet kunnen invullen van mijn behoefte aan fysiek contact en bij uitbreiding aan seks.

“Elk nadeel heeft zijn voordeel ” het zou kunnen, maar help me dan even dit voordeel te vinden!

Er was een tijd dat seks niet zo belangrijk was, of eerlijker, dat het eerder een opgave en zelfs een last was. Dat het net dat beetje extra energie vroeg waar ik al jaren naar op zoek was. Of dat dacht ik toch… Natuurlijk was dat de tijd waarin seks “voor het grijpen” lag. Ik hoefde er niet eens om te vragen. Het ontwijken en afslaan, werd een sport, als het ware een hobby.

Nu, een paar jaar later, zijn er dagen waarop ik graag even terug toen zou zijn. Waarop ik elk aanbod tot fysieke intimiteit in welke vorm dan ook dankbaar zou opsouperen.

In de eerste fase na de scheiding was er af en toe nog de ex en iets als troostseks, iets als “for old times sake”, iets als “ik wil jou en haar en haar en haar”,… Maar daar werd op een bepaald moment een eindpunt achter gezet.

En dan zijn er die ochtenden dat ik elke man op straat bekijk als : zou hij single zijn en heb je dan misschien zin in… mij? Die ochtenden en avonden dat ik de blikken van alleenstaande vaders die er wel mee door kunnen probeer net iets langer probeer vast te houden… vruchteloos !

Het is het missen van verbondenheid, zorgzaamheid, delen, intimiteit,... dat mij dan op die dagen toch maar weer naar de pc lokt en de (gratis) datingsites. Profiel na profiel, hoofd na hoofd vraag ik mij dan af of deze het zou kunnen zijn ? Een interesseberichtje verzenden, wachten op een antwoord, soms vruchteloos, de getrouwde mannen op zoek naar een buitenechtelijke relatie wegfilteren, een paar mailtjes heen en terug, een date plannen en we zijn al gauw een paar weken verder. En ik ben ook maar een vrouw met bijbehorend hormonaal systeem, dus op het moment dat ik dan eindelijk met een drankje tegenover de uitverkorene zit, weerklinkt er meestal een variatie op hetzelfde thema in mijn bovenkamer : “hoe heb ik het in hemelsnaam in mijn hoofd kunnen halen om op zoek te gaan naar een date, laat staan een mogelijke one-night-stand, ken ik mijzelf nu echt niet beter ??”


En als ik dan van al die kale reizen thuiskom en ’s avonds alweer alleen mijn koude bed in kruip is er gelukkig nog véél fantasie en de la in het nachtkastje met speelgoed KNT … Alleen warmen die niet mijn koude voeten, geven die mij geen rugmassage, geen lepeltjes liggen, geen warm lijf om tegen te kruipen en "in op te gaan", geen zoen midden in de nacht, …

10 opmerkingen:

 1. Wat ik weet van mijn single vriendinnen op vlak van seks:

  - Sommigen hebben nog sporadisch 'seks met een ex'.

  - Anderen hebben een vast 'seksvriendje', allebei single en niet verliefd en ook niet van plan hun leven met elkaar te delen, maar de seks af en toe - in afwachting van een echte partner - is wel leuk voor beiden.

  - Anderen hebben af en toe een one night stand.

  - Bij anderen is er weinig tijd tussen 2 lieven in en dat overleven ze wel zonder seks.

  - Sommigen kunnen het niet over hun hart krijgen seks te hebben met iemand met wie ze geen relatie hebben => ze moeten het soms lange tijd stellen zonder seks. Maar als je lange tijd geen seks hebt, vermindert de zin erin, volgens studies, en dat is maar goed ook. Zou anders te frustrerend zijn. Wel best lustopwekkende lectuur en films vermijden... En de zin komt gelukkig snel terug als er vlinders zijn.

  - Over de eventuele soloseks van mijn vriendinnen weet ik niets, dat wordt toch net te intiem gevonden om open en bloot over te praten.

  A.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste mannen, erg mooi van deze vrouwen (en van onze anonieme blogster in het bijzonder) dat ze zich hier blootgeven. Nu is het aan jullie!
  Welke man durft het aan een stukje over dit thema te schrijven en het te mailen naar oponseentje@gmail.com. Maak gewoon een anoniem mailadres aan en dan is je anonimiteit 100% gegarandeerd. Wij vrouwen kijken er al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @A: je single vriendinnen mogen altijd eens het recept om aan die elkaar snel opvolgende lieven te komen doormailen ;-) Of misschien behoren ze tot een andere leeftijdscategorie en zitten ze in een andere levensfase.

  Een vast 'seksvriendje' dat lijkt mij wel wat. Ik vraag me alleen af of het voor velen werkt ?

  @ Lies : bedankt !

  En inderdaad : single mannen : hoe doen ze "het"

  Polly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben niet single maar heb al een tijd de nood om eens op date te gaan maar ja, dat komt er niet van. Het zou me ongetwijfeld eens goed doen, verandering van spijs doet eten hé.

  Prettige Kerst!
  Elia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe single mannen het doen?
  Net als jullie dames denk ik.

  -Sex met ex'en, doe ik niet aan mee. Is wat mij betreft om problemen vragen. Maar dat is natuurlijk puur persoonlijk.
  -Ik heb/had wel al een tijdje een sex-vriendinnetje. Geen relatie, af en toe wat "quality-time" samen, en de sex natuurlijk... Lekker los, ongebonden en gewoon "goeie" sex... Daar zijn we nu toch maar mee gestopt. Ik werd verliefd, zij ook, en we wéten gewoonweg dat het niet zal lukken samen. Vraag me niet waarom, het is gewoon zo. Het lukt niet samen. Afstand nemen dus...
  - Ik ga nooit bewust voor one-night-stands. Het is er wel al van gekomen, maar ik doe het nooit bewust. De eerlijkheid gebied me toe te geven dat ik gewoon nog op zoek ben naar mijn prinses in de gouden koets. Als ik de lakens deel met een prinses dan is dat ook omdat er wat mij betreft ook een kans op "meer" is, meer dan sex alleen. Al vraagt een mens zich dan wel eens af of hij niet het "ik-hou-van-alle-vrouwen"-probleem heeft...
  - Single zijn heeft inderdaad (vele) voordelen. Maar de nadelen wegen bij mij toch zwaarder door. Ik zoek nog steeds een soul-maatje, want sex met een soul-maatje is nog steeds honderden keren beter dan alle andere mogelijke varianten ;-)

  Freekie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet Freekie bijtreden...

  ook voor mij is het idee van een 'legover' (cfr. http://gprinsms.wordpress.com/2010/11/23/carpe-diem/) ook beter in theorie dan in de praktijk...

  Ofwel is de horizontale tango niet goed en dan vind ik het zonde van de verspilling, ofwel is het heerlijk, en dan wil ik méér van dat. Véél meer zelfs. En méér dan alleen maar méér seks. Dan word ik verliefd. En daarna gekwetst.

  Geef mij dus maar mijn zeer betrouwbare rechterhand.

  Om mee te schrijven uiteraard.

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel, ik heb geen sex-ex (da's dus ex-sex eigenlijk), en een sex-vriendinnetje al helemaal niet, ik zou daar toch alleen maar verliefd op worden. Trouwens, hoe geraak je daar eigenlijk aan? Via een site als adultfriendfinder.com?
  En tegen betaling iets (laten) doen, dat zie ik eigenlijk niet zo goed zitten.
  Dus ja, als de nood het hoogst is, is de redding nabij, en dit onder de vorm van de rechterhand, al dan niet vergezeld van een pr0n filmpke. 't Is soms verbazend hoe goed de machinerie blijft marcheren na al die jaren :-)

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Singel vrouwen kunnen mij ook volgen ik ben lid geworden op een site die heet Meerdansex.
  En idd daar is het anders dan op tal van andere sites, Hier is echt meer te beleven dan alleen sex op meerdansex.nl
  XX Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe alleenstaande mannen het doen? Hoe anderen het doen, weet ik niet, maar ik doe het - onvrijwillig en meestal dik tegen mijn zin - niet. Het is dus niet zo dat ik tegen "ongebonden seks" ben (heb dat toch al 2 keer mogen meemaken), maar ja, het lukt mij niet. Uiteraard kan ik mij deels wel ontladen in seks met mezelf en dat gebeurd dagelijks. Maar seks is voor mij meer dan alleen klaarkomen, knuffelen en zo hoort daar ook bij en daar heb ik geen vervangmiddel voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor mij gaat sex samen met genegenheid, affectie.
  Na 20j huwelijk is mijn soulmaatje vertrokken. Schrik heb ik om nog iemand zo graag te zien, dus ga ik er ook niet naar op zoek. Ik zal dit geen 2 keer tegenkomen. Casual sex lijkt me leuk, maar mezelf kennende zou ik me snel binden als ik me goed voel bij iemand.
  Vrouwen die zin hebben in sex hoeven maar te vragen, mannen die het vragen zijn worden vaak als oversekst bestempeld. Ik ben ervan overtuigd dat h makkelijker is voor vrouwen dan voor mannen. Waarom is het zo moeilijk te geloven voor vrouwen dat er ook mannen zijn die gein eerste instantie gewoon genegenheid en leuk gezelschap willen?
  Ik hou het voorlopig alvast bij mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen