Hoe discreet is jouw date?

vrijdag 28 januari 2011 Gastblogger 7 Opmerkingen

Ik date. Net als zoveel andere singles. Maar toch schreeuw ik dat niet van de daken. De meeste vrienden weten het. Sommige naaste familieleden heb ik er ook wel al eens iets over gezegd. De collega's weten van niets. Zo trots ben ik er nu ook weer niet op dat hun manager in het weekend afspreekt met wildvreemde dames in de hoop ooit eens z'n soul mate te vinden.

Als ik met iemand afspreek, dan ga ik ervan uit dat we beiden discreet zijn over de date. Ook al woont ze bij mijn om de hoek en kent ze kennissen of collega's van mij. Ik beslis namelijk graag zelf wie ik over mijn dates vertel.

Een tijdje geleden sprak ik af met Lisa. Zij vertelde me dat ze graag lid wou worden van een koor. Ik was tot een paar maanden geleden lid van een koor en dus vertelde ik haar daarover. Kort daarna kwam ik op straat een kennis van ons koor tegen. 'Hey, Geert', riep die me toe. 'Weet je nu eens naast wie ik op de koorrepetitie stond? Naast een date van jou! Ik vroeg haar hoe ze ons koor kende en toen vertelde ze me dat een man met wie ze een date had tot voor kort lid was van ons koor. Ik wist direct dat het om jou ging. Groot gelijk dat je date! (luid geroepen, in het midden van de Veldstraat....). Hoe kom je anders nog iemand tegen vandaag de dag?

Ik kon wel in de grond zinken van schaamte. Zeker omdat die kennis iemand is die met het grootste gemak op de meest spontane wijze die je je kan inbeelden haar lief heeft leren kennen. En zo close zijn we nu ook weer niet dat ik haar spontaan zou vertellen dat het bij mij wat minder vlot gaat en ik dus tegen wil en dank mijn toevlucht neem tot (vaak teleurstellende) dates.

Daarom een oproep via deze blog. Het is niet omdat jij tegen God en klein Pierke vertelt over jouw dates dat anderen er ook zo open over zijn. Wees dus a.u.b. een beetje discreet over de mensen met wie je date en respecteer hun recht op privacy. Bedankt!

7 opmerkingen:

 1. Meen je dat? Schaam jij je echt omdat je date? Ik vertel het zelf dat ik date en daarvoor gebruik maak van dating-sites... Met eventueel een uitleg hoe het werkt (enkele collega's hebben door mijn uitleg ook die stap gezet en bij 2 ondertussen ook met succes).
  Het is toch logisch dat je een weg zoekt om iemand te leren kennen, en daten is helemaal zo erg niet. Of gaan jouw collega's er maar van uit dat jij eeuwig single zal blijven? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan begrijpen dat je niet zo graag hebt dat je collega's of ondergeschikten dat weten. Zelf zou ik het wel aan mijn collega's vertellen maar eerder niet aan mijn familie. Sommige zaken gaan hen niet aan (net zoals mijn blog hen niet aangaat).

  Misschien handig om bij een volgende date te vertellen wat je hier meemaakte? Dat zal de datende dame misschien wel aan het denken zetten: dat je graag hebt dat je privacy gewaarborgd blijft zonder het haar meteen te moeten zeggen. Het kan helpen.

  Ik vermoed ook niet dat je vorige date dit slecht bedoeld heeft. Het lijkt me ook wel iets wat ik misschien zou vertellen. Daten is op zich niet zo'n ramp en uiteindelijk kwam ze hiermee ook zelf naar voor dat ze het deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat er vooral een bijsmaak hangt aan het woord "daten". Het klinkt helemaal anders als het over een "afspraakje" gaat. Ik vind er totaal niks mis mee om met iemand af te spreken, integendeel. Waar of hoe je die persoon leert kennen doet er dan ook niet toe. Misschien heeft die dame zelfs het woord date niet gebruikt toen ze over jullie ontmoeting vertelde in het koor. Ik zou er niet te zwaar aan tillen en als je dat toch doet, het een volgende keer melden dat je discretie op prijs stelt. Al blijf ik erbij: je misdoet er niks mee om af te spreken en hebt geen reden tot schaamte. Geniet er gewoon van. Wat een ander erover denkt is van geen belang.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm ... schaam je je omdat je afspraakjes maakt, of schaam je je omdat het maar niet lukt om met één van die afspraakjes door te gaan, om werkelijk van't straat te geraken? ;-)

  Niet dat een langduriger karakter van zo een afspraakje positief hoeft af te lopen, natuurlijk niet, (heb ik met schade en schande zelf ondervonden) dus de vraag is maar ... wat is de vraag eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Begrijp het wel..ik durf zelfs niet af te spreken via datingsite ofzo.Laat staan alles aan de grote klok hangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De wereld blijkt soms klein te zijn hé !
  Ik had enige tijd geleden een date met iemand die blijkbaar nauwe collega's van mij kende. Hij wou niet dat zij het wisten, wat best wat raar aanvoelde.
  Als een date daarentegen zijn vorige dates met naam en toenaam opsomt vergezeld van anekdotes en hun respectievelijke gebreken, dat gaat mij dan weer te ver. Op dat gebied graag wat discretie !

  Ik merk zelf dat ik in het begin maar met een paar vriendinnen deelde over het daten en tegenover de babysit een smoesje zocht. Ondertussen niet meer. Het is nu eenmaal één van de manieren geworden om een partner te leren kennen, misschien wel DE manier. Met hoe meer openheid we erover spreken, hoe beter lijkt me ! Het taboe, de schaamte wegwerken en het kan maar meer valabele kandidaten naar de sites lokken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen