De gunstige neveneffecten van het bloggen

donderdag 3 februari 2011 Lies 9 Opmerkingen

En dan nu het beloofde vervolg op mijn stukje van gisteren.

Naast het verhaal van N. die een reisgenote en vriendin werd, is er ook dat van mijn medebloggers. Toen we met de blog startten, waren we met z'n drieën. In de loop van de tijd kregen we er maar liefst 5 nieuwe bloggers bij. Goed trouwens dat we er wat bijkregen, want af en toe slaat Cupido toe (ja, er is nog hoop, beste singles) en zet hij een punt achter het single leven.

De nieuwe bloggers zorgden telkens voor een uitbreiding van mijn single vrienden- en kennissenkring. Er was het gemeenschappelijk project van de blog dat ervoor zorgde dat we regelmatig wat van elkaar hoorden. En net door samen te bloggen over het singlelief en -leed konden we gemakkelijk bij elkaar terecht met onze verhalen, zelfs diegene die we liever niet op de blog gooiden. Maar naast dat lief en leed deelden we vooral bongobonnen, cinematickets en lekkere maaltijden.

Een van de gunstige neveneffecten van de blog is ook dat ik de laatste maanden zowaar ben beginnen te blind daten met vrouwen. Nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen! En eerlijk gezegd, beste lezeressen, ik kan het jullie van harte aanbevelen. Daten met vrouwen heeft namelijk zo zijn voordelen. Ten eerste kan je ze gerust bij je thuis ontvangen zonder te moeten vrezen verkracht te worden in je eigen zetel. Ten tweede zit je als hetero-vrouw natuurlijk niet in je achterhoofd met de vraag 'zou dit de vrouw van mijn leven kunnen zijn?' en dus kan je er helemaal relax lustig op los kletsen. Het is zelfs geen taboe om het over je ex te hebben.

De eerste blind date was er een met medeblogster Esmeralda. Zij kwam bij me thuis en na een namiddag kletsen was onze conclusie dat het wel erg bizar was dat we elkaar nog nooit eerder ontmoet hadden. Want we hebben een pak kennissen en zelfs een goede vriendin gemeen. Vreemd dat we een omweg via het wereldwijde web nodig hadden om elkaar tegen te komen.

Een paar weken later sprak ik af met medeblogster Isolde. Het werd alweer een memorabele avond vol verhalen. Kort daarna was ik te gast bij Isolde thuis en maakte er zowaar kennis met een deel van haar familie. Ja, beste lezers, het kan snel gaan bij vrouwendates ;-)!

Ondertussen zijn we een tijdje verder en zijn Isolde en ik al te gast geweest bij Esmeralda. En Dirk die aanwezig was op onze laatste blogmeeting van 'Op ons eentje' kan getuigen hoe sterk wij zijn in verhaallijnen die werkelijk alle kanten uitgaan. Elke verhaal brengt een volgend verhaal met zich mee en het is bij momenten gieren van het lachen.

Ook op reisvlak hebben de recente ontmoetingen met mijn medeblogsters zeer gunstige neveneffecten gehad. Want ik vond prompt gezelschap voor het reisje dat ik in het voorjaar ging maken. Esmeralda en ik bleken al jaren dezelfde bruisende stad op ons verlanglijstje te hebben. En dankzij 'Op ons eentje' zullen wij die binnenkort niet op ons eentje, maar samen verkennen.

9 opmerkingen:

 1. Ik sprak al regelmatig af met bloggers, mannen en vrouwen. Zo goed als altijd 'blind' en nooit problemen gehad. Mijn vriendenkring is serieus uitgebreid en daar ben ik blij om.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man, dat klinkt super positief! Had ik deze blog écht maar leren kennen toen ik nog single was hé!
  Nu lees ik gewoon graag de verhalen om herkenning te zien van wat ik de voorbije jaren doorging...
  Tof dat jullie zoveel aan elkaar hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan alleen maar bevestigen wat Lies hier vertelt! Mee bloggen op "Op ons eentje": ik kan het elke single ten zeerste aanbevelen. Ambiance gegarandeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HA, leuk voor jullie. Samen op reis. Ik verwacht een verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan, als één van de twee mannelijke bloggers van Op Ons Eentje, Lies' verhalen alleen maar bijtreden. De laatste blogmeeting was geweldig leuk, en het is tof om de dames eens in levende lijve te zien.

  Maar euh... zijn er echt geen mannelijke kandidaten om af en toe (al dan niet als gastblogger) een stukje voor deze blog te schrijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Elke: Ik ben er ook wel gerust is dat als een blog je bevalt, de persoon erachter dat hoogstwaarschijnlijk ook wel zal doen.

  @Smiley: leuk dat je ook als voormalige single iets hebt aan onze blog.

  @Esmeralda en Dirk: ja, maak maar een beetje reclame voor onze blog. We kunnen inderdaad nog wat extra bloggers gebruiken, zeker mannen om het evenwicht te herstellen.

  @Tweemeisjes: er zullen wel foto's te zien zijn op de fotoblog van Esmeralda, vermoed ik. En de verhalen kan je in geuren en kleuren (en met verhaallijnen in allerlei richtingen) krijgen als je eens langskomt. We zijn namelijk erg benieuwd om jou ook eens te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He maar ho maar...

  Ik ben kandidaat...

  Ik weiger op mijn blog mijn "singlestrapatsen" te vermelden...

  Misschien dat ik hier dan wel een uitlaat vind?

  Shout!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Magetwameerzijn: stukjes zijn altijd welkom! Gewoon mailen naar oponseentje@gmail.com.

  Mocht je zin hebben om vaste blogger te worden, dan spreken we het best eerst wel eens af. Wij zijn altijd op zoek naar extra bloggers, want er vallen er ook regelmatig af (Cupido, weet je wel...).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga mij hier ook aanmelden....dan gaat de kans groter zijn dat ik van het straat afraak, toch?

  BeantwoordenVerwijderen