Hebben jullie dat nu ook?

vrijdag 18 februari 2011 Gastblogger 13 Opmerkingen


Hebben jullie dat nu ook? Dat je als single tussen de koppels beland op een feestje? Stuk voor stuk leuke mensen en je vrienden bovendien! De een staat op trouwen, de anderen verwachten hun eerste spruit en nog anderen hebben al die stapjes al samen doorlopen.

Hebben jullie dat nu ook? Dat je het de hele avond lijkt te gaan over bruidsjurken en bruidskindjes, over babysokjes en het ruilen van spullen, over de ooh’s en aah’s die toekomstige schoon- of grootouders uitslaken bij al het heugelijke nieuws.

Hebben jullie dat nu ook? Dat je oprecht meeleeft met al die verhalen. Maar het niet kan helpen dat je daar een beetje stil van wordt. Je je sterk moet houden dat dit (nog) niet voor jou is weggelegd, en je je te midden van zoveel mensen een beetje eenzaam voelt?

Hebben jullie dat nu ook allemaal? En … hoe gaan jullie daarmee om?

13 opmerkingen:

 1. Klinkt enorm bekend. Ik had dit probleem ook. Ik werd dan idd ook stil op zo'n feestje.
  Meestal sprak ik dan achteraf toch af met een andere single vriend waar je dan ff alles tegen kwijt kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor mij heel herkenbaar.

  Confrontaties met zwangere vrouwen en mensen met kinderen vallen niet te vermijden, of je moet de helft van je vriendenkring dumpen en stoppen met werken. En inderdaad, die vrienden zijn je dierbaar en je gunt ze het 100%. Maar je zou het jezelf al evenzeer gunnen.

  Dat je het kwaad hebt als iedereen om je heen op de roze wolk zit, is niet meer dan normaal.
  Zelf zorg ik dat ik genoeg contacten heb met singles of mensen zonder kinderen. Dat is veel minder confronterend en neemt het vertekende beeld weg dat iedereen maar dan ook kinderen heeft en dat dat de enige manier waarop je zin aan je leven kan geven.

  Bovendien kan je als je er weer eens het hart van in bent, bij die mensen je hart uitstorten. Het neemt de pijn niet weg, maar het doet toch deugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom Margo!
  En tja, dat gebeurt. Maar iedereen heeft zo wel zijn pijnpunten. Mensen die niet zwanger raken, vinden kinderen en zwangeren ook niet makkelijk.
  Je kan het zelf denk ik wel een beetje bijsturen. Beginnen praten over een geweldige film die je laatst zag, hem of haar tips vragen over verbouwingen/boeken/leuke restaurants en je bent hopelijk op een ander gespreksspoor beland. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja inderaad, ik heb dat ook. Onlangs nog meegemaakt op onze nichtjes-avond. Iedereen zat ofwel met een eigen baby of met een kleinkind in wording. Er werd een hele avond alleen daarover gepraat. Daar zit je dan maar te luisteren en te wensen dat je thuis was gebleven...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit komt me inderdaad heel erg bekend voor. Helaas ken ik geen singles meer, iedereen in mijn omgeving is getrouwd, woont samen, hebben kinderen ... waar ik alleen maar van kan dromen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb daar vooral op het werk "last" van. Bijna allemaal dertigers of veertigers in een stabiele relatie of met jonge kinderen. En aangezien ik een huis huur, kan ik over verbouwingen ook weinig meepraten :-) Gelukkig hebben we vrije internet toegang tijdens de middag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mij heeft dat nooit gestoord, maar ik ben dan ook heel graag alleen en benijd op single-momenten de koppels eigenlijk niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit klinkt zooo bekend... en inderdaad, wat doe je dan als er in je vriendenkring geen andere singles zijn behalve jij zelf? Ik praat wel graag eens mee over een naderende trouw van vrienden of over hoe leuk het wel niet is dat ze gaan samen wonen. Toch is het daarna altijd lastig, want gaan samenwonen of zo lijkt me heel erg leuk, maar jammer genoeg zit dat er bij mezelf nog lang niet aan te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik héb dat allemaal gedaan: getrouwd, kindjes, een huis gebouwd, gescheiden, een huis gekocht en gerenoveerd ... ik kan overal over meeklappen.
  Wat me wél opvalt is dat ik eigenlijk alleen maar getrouwde vriendinnen heb, en dat die mij nu precies minder graag zien komen. Een gescheiden vrouw zo dicht in de buurt van hunne man, oeioeioei ... Nee, dat hebben ze liever niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Dulcera: wil je daarmee iets zeggen over je getrouwde vriendinnen of over de mannen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Matthias: point taken Matthias, point taken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het valt me eigenlijk nu pas op, hoe vaak mensen het hebben over hun huisje-tuintje-boompje-baby'tje en dan kan het goed doen om daar even uit weg te zijn. Naar de film met een andere single bijvoorbeeld, zodat we het gesprek later een andere kant op kunnen sturen :D. Leuke tips, en wellicht maakt dit alles ons ook net iets gevoeliger voor al die andere gevoelige onderwerpen, zoals tweemeisjes aanhaalt :)

  BeantwoordenVerwijderen