Ik wil, ik wil, ik wil,... Sunday morning glory!

maandag 28 maart 2011 Vlinderke 3 Opmerkingen

Tijd is tegenwoordig iets kostbaar, het is ‘in de mode’ om gehaast en gejaagd te leven en het vooral ‘druk’ te hebben. Een leeg blad in uw agenda is uit ten boze, tenzij u dan ‘onthaast’. Als single moet je daar natuurlijk aan meedoen en boeiende hobby’s en interesses hebben, naast je werk en uitgebreide vriendenkring. Nu, aan interesses en aanbod ernaar geen gebrek: deze single gaat op workshop Afrikaans dansen, sport met plezier, heeft een tuin, is trouwe bibliotheekfanaat en blogt! Waar het mij om te doen is, is het evenwicht vinden tussen rust en plezier, tussen nieuwe dingen en mensen keren kennen en het vertrouwde nog blijven behouden... want ‘ik wil, ik wil, ik wil,...’ dat plantje kweken, die cursus doen, aan dat uitstapje deelnemen, die lezing/optreden/voorstelling bijwonen, dat boek lezen,....

Ik vind het extra moeilijk om hierin een balans te vinden daar de partner om mij attent te maken op mijn evenwichtsoefening ontbreekt. Ik moet mezelf afremmen of stimuleren, mijn agenda reorganiseren en mezelf toespreken ‘weet je nog, de balans tussen rust en actie?’ Ik worstel hier af en toe mee, smeet het op een gegeven moment overboord (ok, af en toe zwemt het nog terug!) en doopte zondagmorgen tot ‘my Sunday morning glory’!

Concreet: iedere zondagochtend ga ik naar de bakker voor een croissant, pistoletje, mini-taartje of wat mijn meug dan ook is EN ik neem ‘mijn tijd’ voor het ontbijt/brunch. Ik neem ‘de Zondag’ mee en lees ’m na het ontbijt. Lekker ‘geen-nieuw-nieuws’! In onze ‘drukke’ maatschappij noemen ze dat waarschijnlijk ‘baterijen opladen’, ‘zelfzorg’ of ‘me-time’, I don’t care, ik doe waar ik me goed bij voel!

3 opmerkingen:

  1. Wauw dat klinkt weer zo bekend. Ik heb ook al verschillende posts waarin "ik wil ik wil ik wil" een probleem is... Ik wil ook teveel :-)
    En zondag is tegenwoordig ook mijn batterij oplaad dag. Geniet ervan elke week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een avondje rust per week inplannen is ook een vrij gemakkelijke oplossing. Of niet per se een ganse avond, maar een uurtje of twee op enkele avonden.

    Wat rusten met een boek en een tasje thee, of je lievelingsserie bekijken met een pot ijscrème, zalig!

    BeantwoordenVerwijderen