Aanrader: weggeeffeestje

maandag 28 maart 2011 Lies 6 Opmerkingen

Dat je single bent, hoeft geen reden te zijn om geen feestjes meer te geven. Wel integendeel. Aan te inviteren mensen ontbreekt het je meestal niet. Want veel singles hebben een ruimere vriendenkring dan menig koppel. En iedereen wordt er vrolijker van. Jij omdat je je gelukkig prijst met al die leuke mensen die je huis doen bruisen van het leven. En je vrienden omdat ze zich amuseren en ook nog eens wat nieuwe mensen leren kennen.

De voorbije jaren heb ik af en toe een feestje georganiseerd. The do's and don'ts die ik uit die ervaringen distilleerde, zette ik vroeger al op deze blog (deel 1 en deel 2).

Vandaag wil ik die aanvullen met wat ik opstak uit het weggeeffeestje dat ik de voorbije maand gaf.

Een weggeeffeestje is net het tegenovergestelde van een traditioneel feestje. Bij een traditioneel feestje zorgt de gastvrouw voor een hapje en een drankje. En de gasten, die brengen een cadeautje mee.

Bij een weggeeffeestje mogen de gasten geen cadeautjes meebrengen. Ze mogen tijdens het feestje wel de spullen bekijken die de vrouw des huizes niet meer nodig heeft en meenemen wat ze kunnen gebruiken. Mijn gasten keerden naar huis met boeken, cd's, dvd's, plantenscheutjes, kleding, …
De gasten mochten zelf ook dingen meebrengen om weg te schenken aan anderen. Zo schonk ik een eenvoudige crosstrainer weg en kreeg ik een buikspiertrainer in de plaats. Als ik bekijk hoe dikwijls ik die de voorbije weken heb gebruikt, is de kans groot dat ik die op het volgende weggeeffeestje op mijn beurt weggeef.

Al die spullen braken meteen het ijs tussen de gasten. Er werd flink wat afgelachen en ondanks de soms goudeerlijke, maar vernietigende commentaren op sommige spullen bleek achteraf dat er flink wat dingen werden meegenomen.

Ik had voor koffie, thee en wat zoetigheid gezorgd. Ook een paar andere gasten brachten lekkers mee. Op die manier bleef het werk voor mij binnen de perken. Al ga ik de volgende keer wel zorgen voor een thermos van 5 liter zodat ik op voorhand koffie kan zetten en niet meer om de haverklap gesprekken moet onderbreken om nieuwe koffie te zetten.

Om het feest nog wat verder te laten duren, schenk ik ook wat weg aan de lezers van de blog:

- De cd 'Calling up Soweto' van Sioen

- the bestseller 'Girl friday' van Jane Green. Het is pure chicklit in het Engels die ik vorige zomer op reis kocht. Op het weggeeffeestje nam een vriendin het mee. Ze heeft het ondertussen uitgelezen en 'zeer ontspannend' bevonden en wil er nu iemand anders blij mee maken. Zoek jij nog lectuur voor deze zomer en wil je jouw Engels ook oppoetsen, geef me dan een seintje.

- zonnebloempitten à volonté voor in jouw tuin of jouw terraspotten. Nu planten en deze zomer waan je je gegarandeerd in het Zuiden van Frankrijk. Dat wordt gegarandeerd een budgetvriendelijke vakantie!

6 opmerkingen:

 1. wel een leuk idee zo'n weggeeffeestje... Spijtig dat ik net mijn oude spullen gewoon naar de kringloopwinkel heb gebracht omdat samenwonen toch wat plaatsgebrek met zich meebracht...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. voor mij komt dit ontzettend leuke idee ook net te laat, heb onlangs heel veel spullen weggedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee...
  Ik geef mezelf weg, wie komt mij halen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. k heb het de laatste keer gemist, maar t idee is super! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Matthias, als je de zonnebloempitten van Lies meebrengt, ben je van harte welkom!

  BeantwoordenVerwijderen