Verse biogroenten voor de gezonde single

dinsdag 22 maart 2011 Dirk 5 Opmerkingen

Het sociaal geëngageerde thee- en koffiehuis vzw Trafiek (blog | Facebook), aan de Brugse Poort in Gent, heeft een leuk initiatief ontwikkeld waar vele singles hun voordeel mee kunnen doen.

Vele bioboeren bieden tegenwoordig een groentenabonnement aan. Bijna altijd zijn deze pakketten op maat van gezinnen samengesteld, en aangezien biogroenten minder lang houdbaar zijn dan hun collega's in de rekken van de supermarkt, zit je na een paar dagen met verlepte groenten. Dat is zonde natuurlijk.

De mensen van Trafiek kregen een eenvoudig edoch schitterend idee: ze koppelen twee singles met zo'n groentenprobleem, en delen gewoon de standaard groentenpakketten in twee. Waar nodig worden grotere groenten (denk pompoen bijvoorbeeld) vakkundig gehalveerd. Je kan zelfs kiezen of je wekelijks dan wel tweewekelijks je dosis versie groenten op single-maat wilt. Een eenvoudig en mooi initiatief dat het leven van de single weer een beetje eenvoudiger maakt.

5 opmerkingen:

 1. Bravo Trafiek en voor mij graag een gedeeld groentenabonnement met een sympathieke man tussen 35 en 45 ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En nu graag zo'n initiatief in Limburg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, Lies. Dan zou je beter een volledig pakket nemen en het samen met de sympathieke man klaarmaken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet te snel van stapel lopen, hé, Kleine. Leve de trage aanpak ;-).
  Zo samen een groentenpakket delen, dat schept een band. En de rest volgt dan wel (of niet).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Zonnekouter heeft ook een soort eenpersoonspakket: naast groentepakketten voor grote gezinnen of kleine gezinnen en fruitpakketten, hebben zij ook een gemengd pakket (groenten + fruit) met een-persoons-porties. Op hun site vind je afhaalpunten.

  BeantwoordenVerwijderen