Aan mijn kant van het bed...

zondag 1 mei 2011 Sven Volckerijck 13 Opmerkingen

Heel wat singles houden ervan om een tweepersoonsbed te hebben. Behalve dat het plaats biedt aan die lieve m/v die op een dag langskomt en intussen al volop met vreugde verwacht wordt, is zo'n tweepersoonsbed ook lekker ruim. Het is een fijn gevoel, zo een breed bed, helemaal voor je alleen.Het is in die zin dan ook vreemd dat ik in mijn ruim tweepersoonsbed altijd aan dezelfde kant lig. Of ik nu alleen slaap, één van mijn kinderen bij me laat slapen of -in de periodes waarin van een lief sprake was- een vrouw blijft slapen, ik lig altijd in dezelfde helft van het bed, en de andere helft wordt door mij dus niet gebruikt.

Ik vraag me eigenlijk af hoe dat komt. Zijn we gewoontedieren en is die impuls, om vaste gewoontes aan te houden (zeker met betrekking tot slapen), gewoon te groot ? Wordt "mijn kant" gewoon na verloop van tijd zo knus en zo aangepast aan mij, dat ik me daar gewoon het best voel en mijn lichaam daar het best past ?Slaapt u altijd aan dezelfde kant van het bed ? En hoe komt dat dan ? Of waarom denkt u dat het bij (en vele anderen) wél zo is ?

13 opmerkingen:

 1. Simpel, aan 'mijn' kant staat het lampje, en de wekkerradio, en andere nachtelijke benodigdheden. En aangezien ik bijziend ben...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voila, ik had anoniem kunnen zijn maar ben het niet (nooit trouwens).

  En daarenboven is het gewoon verwarrend om aan de andere kant wakker te worden als je alleen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wissel regelmatig van kant, teneinde beide kanten van de matras gelijkmatig te verslijten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n groot bed heb ik niet (1,40m), dus ik wissel wat af, maar als ik erover nadenk, heb ik een voorkeur voor links. Dat was ook zo als kind, of als ik ga kamperen. Zou het samengaan met je politieke voorkeur? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks het feit dat er bij mijn een lief naast moet, vertrek ik op mijn kant maar lig ik tegen dat hij naar boven komt in 't midden en als hij ernaast ligt, lig ik meer op zijn kant en dus ook op hem. Maar wat ik niet weet, is niet gebeurd. Dus hij vertelt dat wel, maar ik doe alsof ik hel niet geloof. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewoonte. Klaarblijkelijk liggen de meeste mannen rechts (als je er zelf in ligt) en gezien dat de config was bij mijn ouders is dat dus bij mij net hetzelfde. Na een zatsel daarentegen, kan het wel eens links, ondersteboven of naast mijn bed zijn, maar we wijken af. Rechts dus, als ge er zelf in ligt, of links, als ge er voorstaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een matras-op-maat en lig dus altijd op mijn 'zachte' kant. En dan vraag ik me af of ik een lief-op-maat moet zoeken voor die andere, iets hardere kant. En, Middernachtsdromer, ik slaap dus links, als je er in ligt :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Links, omdat daar het nachtkastje staat, links het dichtst bij de deur is en er langs die kant het meeste plaats boven en naast het bed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Links én rechts staat een nachtlampje (voor in geval ik niet alleen lig). Maar altijd en in élk bed...slaap ik aan de kant het dichtst bij het toilet (omdat ik er meermaals uit moet 's nachts). De andere kant wordt beslapen door mijn schaap...wat anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tot voor kort lag ik steeds rechts maar sinds enkele weken word ik 's morgens aan de andere kant van het bed wakker. Ik wacht op de dag dat ik er nog eens uitrol...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Links. Ik kan zelfs niet in slaap geraken indien ik rechts lig. Dus heb ik mijn nachttafeltje met alle noodzakelijkheden ook links naast het bed geplaatst. En gelukkig is de deur ook aan de linkerkant ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meestal rechts en ik slaag erin om af en toe wakker te worden en dan lig ik 'diagonaal'!

  Als er ooit terug iemand naast mij gaat wakker worden, zou dat laatste wel een lastig kunnen worden :o)

  BeantwoordenVerwijderen