De groepsreis (deel 5)

donderdag 23 juni 2011 Lies 10 Opmerkingen

Ik denk dat we beiden schrokken, maar geen van beiden wou preuts overkomen. En dus deelden we dat dubbel bed.

Nou ja, had David er uitgezien als een potentiële verkrachter, dan had ik dat niet gedaan. Maar dan had ik ook niet met hem gereisd.

's Anderendaags (na een rustige nacht, op Davids verschrikkelijk luide gesnurk na) zei mijn reisgenoot dat hij toch wel verbaasd was hoeveel vertrouwen ik in mensen had. 'Lies, stel dat ik jou verkracht had, wie zou jou dan geloven? Aan de receptie hebben ze jou zelf zien aankomen met mij en je hebt ook zelf aanvaard dit bed te delen. Bovendien heb je mij zelf verteld over de grote hoeveelheid cash geld die je bij je hebt. Ik had je nog kunnen bestelen ook'.

'Ik wou niet onbeleefd zijn of een scène maken. En mijn gevoel zei me dat ik jou kon vertrouwen', antwoordde ik (en ik bedacht dat ik daarnaast ook goed kon gillen).

Sommige mensen kunnen zich moeilijk inbeelden dat een man en een vrouw een bed delen zonder dat daar wat meer van komt. Maar dat rugzaktoeristen met een beperkt budget een kamer delen komt wel vaker voor. Een tweepersoonskamer is nu eenmaal veel goedkoper per persoon dan een eenspersoonskamer (al geef ik toe dat het meestal twin rooms zijn die gedeeld worden als er geen erotische plannen in het spel zijn). Zelf was ik op het vlak van het bed delen zonder meer niet aan m'n proefstuk toe. De uitleg is erg simpel: als er geen fysieke aantrekkingskracht is, dan maakt het geen verschil uit of je nu naast een man of naast een vrouw ligt.

En David vond ik geen aantrekkelijke man. Hij was heel grappig en ik vond hem een bijzonder aangename reisgenoot. Maar meer dan dat was er niet. Niets wees er trouwens op dat hij meer in mij zag dan een leuke reisgenote.

Maar het was natuurlijk vakantie, de ideale voedingsbodem voor romantiek.

(morgen het einde van dit verhaal)

10 opmerkingen:

 1. Ik hoop stiekem toch op een einde vol romantiek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim mee met Poes P voor een onverwachte wending

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Toen Lies naar beneden ging, merkte ze plots dat ze haar gsm vergeten had. Ze stapte terug de kamer binnen, keek even rond, en zag de gsm liggen op het nachtkastje. Plots ging de deur van de badkamer open. David stapte de kamer binnen, poedelnaakt. Hij kwam net uit de douche. "Oei, sorry, Lies, ik dacht dat je al naar beneden was." zei hij. "Euh... het is niks hoor, ik had enkel mijn gsm vergeten, ik had moeten kloppen." Ze kon haar ogen niet afhouden van zijn gespierde, nog halfnatte lichaam. "Is er verder nog iets wat je nodig hebt?" zei David, terwijl hij langzaam dichterbij kwam. "Euh, ja, eigenlijk wel..." antwoordde Lies, terwijl ze hem glimlachend aankeek."

  (to be continued)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Poes P en Twee Meisjes: zeker komen lezen morgen, want het gaat een zeer romantisch stukje worden.

  @Nachtbraker: wat een fantasie en schrijftalent, zeg. Waarom maak jij eigenlijk nog geen deel uit van het Oponseentje-schrijfteam?

  Speciaal voor jou heb ik het stukje van morgen opgedeeld in 2 stukken. Ik kijk al uit naar jouw vervolg op het eerste deel van 'the end'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jee. De spanning is hier anders ook wel te snijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Lies: merci voor het compliment :-) Waarom ik geen deel uitmaak van jullie team? Geen idee, wat staat er tegenover? Een date met u? ;-)
  Ik kijk al uit naar jouw vervolgstukje, ik zal morgen ook iets proberen te bedenken (stress!) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Nachtbraker: wat er tegenover blogger worden bij Op ons eentje staat? Wel, een heel leger lezers krijgen en supertoffe mensen leren kennen.

  Ik heb er ooit deze stukjes over geschreven:
  http://oponseentje.blogspot.com/2011/02/achter-de-schermen-van-op-ons-eentje.html
  en
  http://oponseentje.blogspot.com/2011/02/de-gunstige-neveneffecten-van-het.html

  Binnenkort ga ik trouwens op reis met een van mijn medeblogsters.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Lies: je weet het misschien niet, maar ik was hier vroeger al actief onder een andere naam. Dus de meeste stukjes heb ik al gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat had ik al langer door, hoor. Je onderschat me ;-)).

  Fijn te vernemen dat al onze stukjes in je geheugen gegrift staan ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Lies: ah, ok, ik heb je dan inderdaad onderschat :-)

  Heb ondertussen een vervolgstukje gepost...

  BeantwoordenVerwijderen