Een Bourgondische fietstocht

woensdag 1 juni 2011 Gastblogger 4 OpmerkingenZondag 29 mei, Gent Sint-Pieters, 10.30 uur. Vijf verlaten fietsen: een fiets met picknickmand, een zijtassenfiets, een koersfiets, een fiets zonder lamp en een fiets afkomstig uit de Vlaamse Ardennen.

Een wanordelijk wolkendek bezet arrogant het luchtruim. Desondanks staan 5 moedige fietsers te popelen om dè sportieve uitdaging van het weekend aan te gaan: een fietstocht naar en in de Vlaamse Ardennen.

Een vrij strakke wind had ons de weg moeten tonen richting Zwijnaarde, waar we de Schelde richting Oudenaarde zouden volgen. Maar ze blies in de verkeerde richting! Gelukkig waren de benen uitstekend en waren het vloeibaar metaalachtig Scheldewater links en het groene vlakke landschap rechts dankbare getuigen.

Van de vijf fietsers, waarvan 3 mannetjes en 2 vrouwtjes, waren er 3 die elkaar kenden maar de 2 ‘onbekenden’ hadden zich al snel geïntegreerd. Er werd immers duchtig wat afgekwekt over de dingen des levens. De schroom werd er ook gewoon afgefietst! We verlieten het jaagpad nabij Eke en lieten ons verder leiden via de knooppunten richting Gavere. De groeiende harmonie in de groep weerspiegelde zich tevens in het weer: eerst wat schoorvoetend, dan iets meer doortastend maar uiteindelijk vastberaden, brak de blauwe lucht door!

Tijd voor een picknick dachten we! Op een mooi gelegen terrasje in Semmerzake schoven we onze voeten onder tafel en zetten we de picknickmand op tafel. We smulden en smekten van een heerlijk zelfbereid slaatjesbuffet: pasta, couscous, quinoa, stokbrood, kaas, wijn, bier,...dienden zich aan. Deze Bourgondische maaltijd kon niet beter afgesloten worden dan met zoete appelcake en een copieuze chocoladecake, vergezeld van een heerlijke kop koffie. Zou er nog wel verder gefietst worden?

(Morgen leest u hier het vervolg)

4 opmerkingen:

 1. Ik gok op: "neen"? :-)

  En hebben jullie ook veel geroddeld over wij bloggers? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het waren op de 2 organiserende blogsters allemaal niet-bloggers die er waren (=> weinig interessant om te roddelen over het blogwereldje, voor zover we daar al veel over zouden kunnen roddelen).

  Maar wij hebben natuurlijk wel een poging gedaan om die niet-bloggers tot bloggen aan te zetten en dan nog wel liefst bij Op ons eentje.

  Alvast een pluim voor het schitterende blogdebuut van mr. koersfiets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ... en zowaar met een cliffhanger! Een gastblogger die de spanning erin wil houden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend, wat een cliffhanger!

  En ik bedenk mij al meteen: 'Chapeau voor die fietstocht, het zou mij niet gelukt zijn.' en 'Dedju, ik moet echt eens meer fietsen.'

  BeantwoordenVerwijderen