Hoe als single nieuwe mensen ontmoeten

zondag 29 mei 2011 Lies 8 Opmerkingen

Nieuwe mensen leren kennen. Het lukt meestal gemakkelijk tijdens je studententijd. Maar zodra je aan het werk bent, stellen velen vast dat het moeilijker wordt om uit hun eigen vertrouwde kringetje te breken en een breed netwerk uit te bouwen.

Vormingplus Gent-Eeklo geeft er deze zomer zowaar zelfs een cursus over. 'Hoe als single andere vrouwen en mannen ontmoeten', is de titel van de vierdaagse cursus die je op 9 en 10 juli en op 20 en 21 augustus kan volgen in Gent.

Tijdens onze zonovergoten fietstocht van vandaag kwamen wij alvast op een idee. Wie gezelschap zoekt om naar een tentoonstelling, concert of wat dan ook te gaan, kan vanaf nu een mailtje sturen naar oponseentje@gmail.com.

Wij maken deze vragen kenbaar via de blog. Geïnteresseerden mogen dan een mailtje sturen naar ons en dan brengen wij iedereen in contact met elkaar.

Alvast even laten weten dat wij volgende zaterdag naar de tentoonstelling 6 miljard mensen gaan met een groepje. Sommigen kennen elkaar al jaren. Anderen ontmoetten elkaar vandaag voor het eerst op onze blog-fietstocht. Je kan meesporen vanuit Gent (vertrek rond de middag) of we kunnen elkaar ontmoeten aan de ingang van de tentoonstelling in Brussel.

Interesse? Mail ons dan zodat we je meer praktische info kunnen bezorgen.

Lees ook deze tips om nieuwe mensen te leren kennen en onze serie met nog meer tips (deel 1 en deel 2)

8 opmerkingen:

 1. ga je een datingbureau beginnen, Lies?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, tof idee! Hoe was de fietstocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gevoel van weinig nieuwe mensen leren kennen, ken ik wel. En soms, soms zou je willen dat al die mannelijke singles stiekem eens fluoriseerden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Elke: gezien de prijzen die men voor relatiebemiddeling durft te vragen, zou dat niet eens zo'n slecht idee zijn.

  Maar we hebben geen koppel-ambities. Het idee is gewoon ontstaan tijdens onze fietstocht toen iemand vertelde soms graag ergens naartoe te willen gaan, maar het niet te doen wegens gebrek aan gezelschap.
  Hoe meer mensen je kent (zelfs mensen van hetzelfde geslacht), hoe leuker het single-leven wordt. En mocht je op die manier botsen op een partner, dan is dat mooi meegenomen.

  @anoniem: de fietstocht was super. Het verslag komt er binnenkort aan.

  @Margeaux: inderdaad erg jammer dat wij singles elkaar dikwijls gewoon voorbijlopen terwijl we toch met zovelen zijn en we elkaar graag willen leren kennen. Hopelijk halen we met ons mini-initiatief wat singles uit hun kot en volgen er nog veel van die prachtige dagen zoals die van onze blog-fietstocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op café bulkt het anders van de singles, doch single vrouwen laten zich daar niet zo gauw zien (ergens wel te begrijpen). Afin, er valt daar genoeg te netwerken. de laatste jaren kwam ik vooral daar (en op 't werk) nieuwe mensen tegen. An sich niets te klagen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ken perfect da gevoel, alleen is maar alleen. Het is altijd leuker dingen te doen met 2.
  't Is idd nie makkelijk nieuwe mensen te leren kennen, zeker als je een verlegen persoontje bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel andere manier om als single nieuwe mensen ontmoeten (we zijn inmiddels ook een jaar verder zie ik) is via www.contactplaats.nl. Al eens aan gedacht? Al ontdekt? Daarmee kun je jouw vriendenkring vergroten. In circa 4000 interesse-rubrieken kun je oproepen plaatsen om nieuwe stapvriendinnen, sportmaatjes, reisgenoten en velen meer te vinden. Je kunt je privacy goed beschermen, dus het is ook veilig! Complimenten voor de blogspot!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hai,

  Ik heb een heel vrouwen versieren forum met single mannen die allemaal graag met jullie op date willen.

  En nog een tip: 80 % van de mannen reageert heel vriendelijk en open als de vrouw contact als eerste contact legt. Maakt niet uit hoe.

  Ja, we zijn lekker simpel! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen