Veggie zoekt lekker blaadje

donderdag 14 juli 2011 Lies 10 Opmerkingen

Als je samenwoont met je partner is het altijd handig als je ongeveer op dezelfde lijn zit qua eetgewoonten. Daarom zullen veel vegetariërs blij zijn met het initiatief 'Veggie zoekt lekker blaadje' van Eva, de vereniging voor vegetariërs. De meesten onder jullie zullen Eva vermoedelijk wel kennen van de campagne donderdag veggiedag.

Veggie zoekt lekker blaadje is een speeddating voor vegetariërs en veganisten. De bedoeling is dat deelnemers op drie uur tijd 10 mannen of vrouwen binnen hun leeftijdsgroep leren kennen. Ik vermoed dat er wel eens een pak meer vrouwelijke deelnemers zouden kunnen zijn. Want vrouwen eten nu eenmaal vaker vegetarisch dan mannen.

Een reden te meer voor de mannelijke veggies om zich in te schrijven. Mannen die nog niet veggie eten, kunnen zich naar aanleiding van dit verleidelijke speeddating-aanbod nog altijd vlug bekeren tot het vegetarisme. Misschien helpt dit dit of dit. Al vermoeden we dat de zwoele blikken van een veggie schone en haar onovertrefbare kookkunsten meer vermogen dat al die rationele argumenten.

10 opmerkingen:

 1. Hebben veggie vrouwen niet af en toe een lekker stuk vlees nodig? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad. Ook veggie vrouwen hebben graag een lekker stuk vlees, maar liever niet op hun bord ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Miljaar, Nachtbraker, houd u in... (best dat ik u ken).

  Ik weet niet zo goed wat ik van het intitiatief moet denken. Het komt nogal elitair over, vind ik. Anderzijds moet ik toegeven dat ik een echte die hard veggie niet zou zien zitten. De rest lijkt mij overkomelijk (zolang ik er nu en dan eens mee/om mag lachen).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuk initiatief, maar ik ben geen veggie. kGa zelf zoiets opstarten voor de vleeseters onder ons. "Wie heeft graag worst."

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @elke: 't was maar een graptje hé, pol...

  Ik heb zelf helemaal niks tegen vegetariërs. Meer nog, ik ben het zelf lange tijd geweest. Maar toen was ik nog jong en naïef :-) Nu nog eet ik eigenlijk weinig vlees, en probeer ik 1 keer in de week vegetarisch te eten.
  Ik zou er ook helemaal niks op tegen hebben indien mijn vriendin een veggie zou zijn. Dat zijn immers vaak ook vrouwen die bewust bezig zijn met hun gezondheid (niet roken, veel bewegen, sport) en dat op zich vind ik wel aantrekkelijk. Waar ik wel niet zou tegen kunnen, is dat ze me zou proberen te "bekeren". Of dat ik bij vrienden van haar scheef bekeken zou worden omdat ik vlees eet.
  Van mij mag iedereen een eigen mening en levenswijze hebben, zolang ze maar respect hebben en openstaan voor andere meningen resp. levenswijzen. Oogkleppen zijn immers bijzonder onaantrekkelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Elke: je moet daar niets elitairs achter zoeken. Eva is the Lion's club of de Rotary niet. Het is gewoon zo dat het voor veggie vrouwen niet zo gemakkelijk is om een partner met vergelijkbare eetgewoonten te vinden. Toch wel sympathiek dat de veggie-vereniging dit probleem kent en er iets tracht aan te doen. Bovendien delen veggie mensen dikwijls wel meer dan enkel een voorkeur voor bepaalde voeding. En een gedeeld gedachtengoed vergroot dan weer de kans dat het klikt tussen die mensen en dat er goede relaties uit voortkomen. Dat kunnen we toch alleen maar toejuichen?

  @Nachtbraker: Ik heb respect voor alle gedrag van mensen waarmee ze anderen geen schade toebrengen. Mensen mogen van mij bv. gerust roken zolang er maar geen anderen moeten meeroken.

  Jammer genoeg brengt het massaal veel te veel vlees eten wel schade toe aan anderen. Want als ons leefmilieu om zeep gaat, dan is iedereen daarvan de dupe, ook de niet-vleeseters.

  Dit gezegd zijnde, ga ik nooit iemand ter verantwoording roepen omdat hij vlees eet ('k zou te veel werk hebben, want nagenoeg iedereen eet vlees). Verder dan wat plagerij ga ik niet. Maar vegetariërs krijgen wel constant opmerkingen. Het lot van de minderheid waarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'De liefde gaat van de vrouw/man gaat door de maag' , er zit iets in... des te makkelijker als je dan hetzelfde idee hebt over de liefde en die maag! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik eet ook wel af en toe vegetarisch. Maar ik vraag me toch dikwijls af waarom zo'n vegetarische schotel dan steeds vergezeld moet worden van iets dat op een of andere manier toch op vlees moet lijken.

  Proberen vegetariërs dat vlees dan niet precies te mijden?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. aan Rigel: de beste reden komt van het feit dat het meer de vleeseters zijn die het worst-of biefstuk-achtige zicht van hjet gerecht willen hebben - niet de vegetariers of veganisten - ten minste niet allemaal, en als het de smaak van vlees bevat, zeggen ze nooit "nee, dank u" - ik heb het gemerkt op de beurzen van Berlijn en Hamburg, wààr ieder Kerstmis een veganistisch bedrijf een stand houdt met lekkere plantaardige worstjes en vleesvervangers dat de meeste voorbijgangers langskomen en proeven omdat het op worst en vlees lijkt - deze voetgangers zijn voor de meeste wel vleeseters.

  BeantwoordenVerwijderen