Nieuwe mensen leren kennen: enkele tips

woensdag 24 augustus 2011 Lies 13 Opmerkingen

Sinds ik eind mei dit stukje op onze blog postte, komen vele mensen terecht op onze blog met zoektermen als 'nieuwe mensen ontmoeten' of 'nieuwe mensen leren kennen'.

Ik vermoed dat het niet alleen om singles gaat, want ik hoor dikwijls van koppels dat hun sociale leven er alleen maar op achteruit is gegaan met de komst van kinderen.

Zelf heb ik de voorbije jaren een aantal nieuwe mensen leren kennen die ondertussen goede vrienden zijn geworden. Ik zou ze echt niet meer willen missen.

Een paar tips om zulke mensen op het spoor te komen:

1. Zorg voor gelegenheden waarbij je dezelfde mensen op regelmatige basis ontmoet.

Als paden maar 1 keer kruisen, moet er al van de eerste keer een klik zijn om verder contact te houden. Als je elkaar wat vaker ziet, kan er wel op een zeer natuurlijke manier contact, sympathie en vriendschap ontstaan. De meeste van mijn nieuwe vriendschappen zijn langzaam ontstaan omdat onze hobby's,kennissenkring, werk, buurt ervoor zorgden dat we elkaar meermaals te zien kregen.

2. Zorg voor spontane ontmoetingen.

Je kan uit duizenden profielen op internet er eentje selecteren en dan aan een tafeltje gaan zitten om samen de kwestie 'zit hier een vriendschap of meer in?' te onderzoeken. Een geforceerde boel die de ontmoeting erg beladen maakt. Maar je kan ook deelnemen aan een activiteit van een vereniging of actief zijn in het bestuur. Samen dingen ondernemen leidt tot spontane contacten en de kans dat daar op heel natuurlijke wijze vriendschap uit groeit, is stukken groter dan geforceerde toestanden zoals dates. Leve het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk, zou ik zo zeggen. Cursussen zijn ook goed, zeker als je elkaar wekelijks ziet gedurende een aantal maanden.

3. Vind je iemand sympathiek, zorg er dan voor dat die persoon niet uit je leven verdwijnt.

Nodig hem/haar uit op een feestje bij je thuis, een uitstap, ... Door iemand uit te nodigen op een activiteit waar nog anderen bij zijn, vermijd je het 'date-gevoel'.

4. Kom uit je kot!

Zit geen boek te lezen bij je thuis, maar installeer je op een bankje in het park of een terras in de stad. En pas de trucks die ik meegaf om contact te leggen met mensen op reis ook toe in je eigen stad. OK, uit deze eenmalige ontmoetingen met onbekenden gaan dikwijls geen nieuwe vriendschappen voortkomen. Maar stadsgenoten met ongeveer dezelfde interesses of uit je eigen buurt, die kom je soms wel meer dan 1 keer tegen. En zo krijg je stilaan meer en meer kennissen en op termijn misschien zelfs vrienden. Mensen leren kennen via Facebook kan via de Facebookgroepen The Constantinople bunch en Meet in Gent.

5. Ga alleen op stap

Aarzel niet om ergens naartoe te gaan waar je niemand kent. Want als je in het gezelschap bent van vrienden, blijf je meestal heel de tijd bij die vrienden en leer je niemand anders kennen. Als je alleen bent, heb je veel meer oog voor mensen die ook alleen zijn of mensen die openstaan voor een babbel. Grabbel dus al je durf bijeen en onderneem dingen op je eentje.

Zin in nog meer tips? Lees dan deel 1 en deel 2 van onze serie met tips voor ontmoetingen. Heb je zelf ervaringen en tips die je wil delen, mail dan naar oponseentje@gmail.com, want deze blog is er voor en door lezers. Wij zijn dus altijd op zoek naar gastbloggers en vaste bloggers. Wil je liever niet je naam onder jouw blogbijdragen? Dan publiceren wij je bijdrage anoniem.

13 opmerkingen:

 1. extra tip: zoek het niet te ver! Ga eens kort langs bij je linker-/rechter-/overburen. Door een banaal gesprekje merk je wel hoe ze reageren en wat je wederzijds kan verwachten. Sowieso zijn goeie buren handig: gesprekje over de straat, houden je huis in de gaten bij je reis, hebben de suiker die net op is bij jou...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus ik ga een cursus bloemschikken volgen, waarbij ik de lerares van dienst zal stalken. Ik ga haar overal volgen, in het park of via elk terras. Als er dan nog tijd overblijft, ga ik elk weekend alleen op stap, in de hoop haar weer te ontmoeten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Vlinderke: inderdaad, mijn nieuwe buurt leverde mij ook een nieuwe vriendin op. En zo'n vrienden vlakbij, dat is echt veel waard. Altijd iemand in de buurt voor een vriendendienst of een babbel, ik wens het iedereen toe.

  @Hans: een cursus bloemschikken, dat garandeert je alvast veel ontmoetingen met vrouwen. Goed gezien van jou! Over de leeftijden van die vrouwen en van de juf heb ik zo wel mijn twijfels (maar ik ken natuurlijk jouw leeftijd niet). En 'sympathieke mensen niet uit je leven laten verdwijnen' betekent voor jou blijkbaar stalken. Dan ga ik er toch voor opletten dat ik jou nooit in het echt ontmoet ;-).
  Hoewel ik vermoed dat er een romanticus in je schuilt. 'Elk weekend alleen op stap gaan in de hoop haar weer te ontmoeten', zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben van het bouwjaar 68, een goed jaar trouwens. Een romanticus in hart en nieren. Ik heb zelfs een profiel op badoo. (ik heb mij inderdaad laten vangen, maar dat is logisch als heel dat daten nieuw is)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als nieuwkomer in België vind ik moeilijkheden om contact met andere mensen te hebben. Ik dacht dat de taal was het probleem, maar na een jaar Nederlands studeren ontdek ik dat er een verschil in de manier waarop mensen hier leren kennen. In Syrie is er gemakkelijker met anderen te begin te praten.
  Ik vind dit blog heel nuttig en ik begon die tips aan te passen want ik heb na een jaar hier geen vrienden en ik blijf al de dag thuis zonder sociaal leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Of je nu operation zoek bowed naar een discrete site waar je operation een veilige manier aan partnerruil kunt doen, of waar je koppel zoekt koppel, of koppel zoekt man kan vinden, of dat je eens shrink ervaren wat swingers voor elkaar doen als het licht uitgaat, koppel zoekt koppel, Elite Paren is de ideale plaats om operation een discrete en volledig anonieme manier je stoutste fantasieën waar te maken, of om gewoon een spannend afspraakje te vinden and als je dat liever hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil nieuwe mensen, positieve mensen leren kennen en in mijn leven hebben als vrienden, maar heb schrik voor wat mensen van me denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het probleem dat ik vroeger veel vrienden had, en dat er al veel overleden zijn. Nieuwe vrienden maken als je al 54 bent is niet meer zo eenvoudig. Ik kan toch moeilijk gaan afspreken met jonge mensen, want daar wordt ik niet meer aanvaard. En de oudere generatie heeft zijn eigen leven, en laat niet zo makkelijk iemand toe. Hoe los ik dit op ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Frans
   Ik ga er van uit dat je single bent?
   Ik weet niet waar je woont, maar in je buurt vind je of "het vertrek" of "spoorbreker" of "oever". Dit zijn organisaties die activiteiten organiseren voor singles (ruwe schatting van de leeftijden: 45-60?) Kijk eens even op internet. Misschien interesseren de activiteiten je wel... Ik ben zelf lid en 53. Bij elke activiteit ontmoet je andere mensen. Echt wel fijn!
   Succes!

   Verwijderen
 9. Hoi Lieve,

  ik vind je blog erg leuk, het is echt heel nuttig voor mij.

  Je kunt ook Best vinden Desire Resort, Swinger Reizen & Vakanties In Netherlands

  Vind de beste desire resort, swinger reizen & vakanties In Netherlands. Als gast zult u voor een groot deel van deze privéomgeving genieten op desireexperience.

  Nu bezoeken - https://www.desireexperience.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

 10. Hallo lieverd,

  Ik vind je blog echt leuk, het is echt heel handig voor mij.

  Desire Resort, Swinger Reizen & Vakanties In Netherlands

  Vind de beste desire resort, swinger reizen & swinger vakanties In Netherlands. Als gast zult u voor een groot deel van

  deze privéomgeving genieten op desireexperience.

  Bezoek nu - https://www.desireexperience.nl/

  BeantwoordenVerwijderen