Google Street View: handig voor singles

woensdag 30 november 2011 Gastblogger 8 Opmerkingen

Die Google Streetview, dat zal volgens mij ons leven drastisch veranderen. Ik heb het niet over de mogelijkheid dat ik minder verloren ga rijden wegens een preview bezichtigd te hebben van mijn eindbestemming, maar ik heb het over de andere toepassingen.

Stel je maar voor, dat je als single een leuke man ontmoet en je behalve zijn telefoonnummer nu ook zijn adres vraagt. Een simpel Google-oefeningetje kan ervoor zorgen dat je direct weet of die knappe vrijgezel in een schoon herenhuis woont of in zo een Spaanse villa tussen de Vlaamse fermettekes in één of andere nieuwbouwwijk.

Zeg nu zelf, dergelijke weetjes zijn belangrijk en kunnen ervoor zorgen dat je heel wat tijd spaart of je energie in andere projecten kunt steken. Die Google Streetview kan ook belangrijke details weergeven, zoals in deze donkere decembertijden, een plastiek kerstman aan de gevel. Dan weet je ook direct waar je aan toe bent en kun je nog eens goed nadenken of je nu echt moet zitten wachten op zijn telefoontje. Misschien stuit je wel op een knappe deerne en een nest koters in de voortuin, dan weet je natuurlijk ook direct waar je aan toe bent.

Maar ook op professioneel vlak zie ik wel enkele toepassingen. Kennis is macht natuurlijk, en geloof me vrij, weten dat één van mijn tegenstanders aan de vergadertafel tuinkabouters spaart of een stenen engel heeft staan in zijn voortuin, dat is belangrijk.

Maar het heeft natuurlijk ook een beetje nadelen, dat streetviewen. Be aware als je nog eens beslist in je slaapkleed de deur open te doen. Het overkwam mijn buurvrouw, net uit haar bed en vereeuwigd op het world wide web.

Met dank aan onze gastblogster

8 opmerkingen:

 1. Ik had ook meteen de link met dating gelegd.... maar dan andersom. Ik moet er niet aan denken dat mijn mogelijke dates mijn straat, huis, auto enz. gaan opzoeken... Gelukkig sta ik er zelf nergens op.
  Of misschien toch wel... toevallig, op een ander adres? wie weet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus als zijn huis je niet direct aanstaat, hup schrappen maar. Nou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ hans: iemand schrappen omwille van een huis misschien een beetje te voorbarig. Maarrrrrrr die kerstman aan de gevel... tja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Hans: het stukje is humoristisch bedoeld en eigenlijk niet erg realistisch, want wie kent er nu het adres van zijn date?

  Het zou inderdaad nogal drastisch zijn om iemand te 'dumpen' na een blik op Google Street View, want het kan zijn dat hij een prima smaak heeft en zijn huis zelf lelijk vindt, maar er door omstandigheden toch in verzeild geraakt is (bv. als huurder of bij gebrek aan centen). Of hij kan van plan zijn het te verbouwen tot een huis dat wel leuk oogt.

  Dit gezegd zijnde, worden mensen ook voor andere dingen gedumpt nog voor er een date plaatsvindt. Te dun, te dik, fout kapsel, verkeerde hemd aan, fout interieur op de foto, te weinig schrijftalent om een profiel op te stellen dat mensen aanspreekt, bepaalde info over de persoon op Google,...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. idd, mijn huis heeft op streetview een raam met glasgordijnen en een hangend glasraampje met een kerk erop...

  Dat was van de 90 jarige vroegere eigenares die nu in een rusthuis woont...

  Anderzijds, wie gaat niet op zoek naar info over zijn date op facebook, google,... ?

  @ Hans, niet tevreden met je gevel? ;-)

  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo had ik het nog niet bekeken. Bedankt voor de tip gastblogster met die lange naam. ;-)

  Mijn adres geef ik ook niet bij een date. Is ook niet nodig. Want wie mijn echte naam weet, kan me ook zo wel vinden. I.v.m. eigen bedrijf en zeldzame naam en zo. Durf bij een date dus nu ook al mijn naam niet te noemen. Staat er straks een vent met een bos rozen op de stoep ;-)

  Mijn huis staat er overigens op zònder raam. De camera reed langs tijdens een vakantie. Grote zoon was thuis en had het venster zo lang laten klapperen, dat het van twee hoog in de tuin flikkerde. En toen kwam google. En vereeuwigde mijn naar buiten wapperende gordijnen. Hoezee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. *surft naar googlestreetview* Damn, ik had beter mijn stoep nog eens gekuist. Zijn mijn kansen op een lief nu verkeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn zus gebruikte het idd om huizen te checken van haar as dates. Dan ging ze meteen even naar Funda om te kijken of er in die straat panden te koop stonden, wat de gemiddelde verkoopprijs was en of de heer in kwestie er financieel goed bij kon zitten. Lekker spontaan allemaal. Not Ik heb het altijd heel triest gevonden:S

  BeantwoordenVerwijderen