Hoe als man een Waalse verleiden?

zondag 18 december 2011 Lies 0 Opmerkingen

Hierbij het beloofde vervolg van het stukje van gisteren.

'Hoe gaat een Vlaming het best te werk om een Waalse het hof te maken? Hij moet zich met geduld bewapenen. Dit vertelt een professor in de psychologie aan de UCL in Louvain-la-Neuve die anoniem wil blijven. (...)

De professor neemt het geval van vrouwen tussen dertig en vijftig, al dan niet getrouwd. In Vlaanderen zal de man die met haar 'tot het uiterste' wil gaan genoeg hebben aan drie avonden tête-à-tête (restaurant, cinema of iets soortgelijks). Om hetzelfde te bereiken met een Waalse zijn zes avonden nodig.

'Een Waalse verleiden is een onderneming van lange adem', stelt onze specialist. 'Het wachtwoord is 'de moed niet laten zakken'. De verleidingsmethode is ook verschillend in Noord en Zuid. De Vlaamse wil in eerste instantie dat de man interesse toont voor haar als vrouw: 'We willen allebei hetzelfde, let's do it', is dan de redenering. Met een Waalse is het meer gecompliceerd: ze moet de indruk krijgen dat haar relatie een soort van 'moreel karakter' heeft, al is het overspel. Als ze bijvoorbeeld kinderen heeft, moet de geïnteresseerde man vragen stellen over die kinderen.

De Waalse zal zich ook vooral laten gaan als het met haar oorspronkelijke partner slecht gaat. Dit is minder een voorwaarde in Vlaanderen.

Dit heeft tot onvermijdelijk gevolg dat one night stands zeldzamer zijn in Wallonië: 'Ik wil je weerzien', zal een Waalse vrouw vaker zeggen na de daad. Ze focust doorgaans meer op gevoelens dan op verlangen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen in het Zuiden, bijvoorbeeld wie onze anonieme professor 'vrouwen in een roes' noemt: ze hebben net een einde gemaakt aan een vorige relatie en willen hun lichaan 'herontdekken': eenmaal volstaat dan.


Laat u echter niet ontmoedigen door de niet eens op onderzoek gebaseerde mening van 1 professor, beste mannelijke lezers. En hou ons zeker op de hoogte van uw amoureuze escapades over de taalgrens! Levert het u geen partner op, dan houdt u er gegarandeerd toch een mooier Frans aan over. En dat kan altijd van pas komen.

0 reacties: