Less is more

zaterdag 28 januari 2012 Lies 8 Opmerkingen

Eergisteren bezocht ik het lichtfestival met een vriendin. Echt veel zagen we niet, want de vriendin was iets te licht gekleed en verkoos dus een warm café boven een koud festival.

Geen ramp, want gisteren was er ook een bezoek aan het lichtfestival gepland met een vriendengroepje van 6. Dus zou ik zo de rest van het festival te zien krijgen. Maar de avond begon laat omdat we al een tijd geleden planden die avond naar Intouchables te gaan kijken. Bovendien komt een groep altijd wat trager in beweging. De ene moet nog naar het toilet, de andere wil zijn fiets nog ergens veilig stallen. En daarna raakten we elkaar voortdurend kwijt in de massa. Het werkte duidelijk op het humeur van sommigen. Geen goed idee eigenlijk om naar een dergelijke event te gaan met een groep mensen, al ga ik het er vanavond vermoedelijk toch nog maar eens op wagen met mijn ouders, neefjes en nichtjes. Hopelijk speel ik weer geen kindjes kwijt.

Want anders ga ik toch mijn conclusie moeten trekken: op je eentje is soms toch praktischer.

8 opmerkingen:

 1. En morgen is er nog een dag... om de restjes te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En morgen is er nog een dag... om de restjes te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Esmeralda: je plaat blijft zo te zien een beetje hangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend jammer dat ik niet in de buurt van Gent woon. Dat had ik echt graag willen zien.
  willen zien
  willen zien.....
  ik doe lekker mee met hangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. op je eentje kan praktisch zijn, maar "delen" is ook fijn, zelfs al moet je je maatjes in de massa zoeken.
  Troost je Lehti, ik woon in de "buurt" van Gent en kon ook niet gaan kijken.
  Date voor volgend jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is inderdaad niet evident om met een groep mensen samen een evenement te bezoeken. Mensen hebben verschillende interesses, de ene wandelt al wat sneller dan de andere, de amateur-fotograaf in het gezelschap blijft vaak "hangen" (;-)), de ene heeft het al vlugger koud enzovoort. Soms kan het praktischer zijn om iedereen zijn ding te laten doen en op een vastgelegd uur ergens af te spreken (en hier genoeg tijd voor te voorzien). Iedereen zal dan wel genoeg te vertellen hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er de gewoonte van gemaakt om mijn verwachtingen aan te passen aan de omstandigheden. Als ik in groep iets ga bezoeken, dan primeren die mensen even. En als ik dan ook nog iets interessants kan meepikken, dan is dat lekker meegenomen. Hoe gek het ook mag klinken, als ik iets echt wil gaan bekijken, dan doe ik dat alleen, ofwel met iemand van wie ik weet dat de interesses gelijk lopen. Ook bij het fotograferen: alleen of met fotograaf-vrienden. Ook tijdens de Gentse Feesten bv. ben ik heel vaak alleen op stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Trouwens, 't is hier een leuke plek om te blijven hangen!

  BeantwoordenVerwijderen