Opvoeden, doe ik dat nu alleen?

dinsdag 3 januari 2012 Lies 5 Opmerkingen

Vormingplus heeft een interessante cursus voor alleenstaande ouders. Tijdens 3 bijeenkomsten staat men er stil bij het alleen opvoeden van kinderen. Heel attent is dat er kinderopvang voorzien is. In februari kan je deze lessenreeks volgen in Gent.

Een andere cursus die singles kan interesseren is kinderen en scheiding. Die vindt plaats in Scheldewindeke.

Daarnaast kan je in maart nog deelnemen aan een singlesweekend en is opnieuw de cursus Hoe als single andere mannen en vrouwen ontmoeten.

5 opmerkingen:

 1. 'k Heb in een ver verleden het 'singleweekend' gevolg, beter gezegd, ben er weggegaan na een paar uur. Die cursus bestond uit 'dag 1:iedereen vertelt over zijn/haar angsten en weent', dag 2: zou dan meer 'praktisch' zijn, bv. hoe een onbekende man/vrouw aanspreken?
  Ben er weggegaan wegens onprofessionele begeleiding, heb veel meer gehad aan de lunchpauze waar we eens konden praten met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien moet je dan gewoon zelf een singles weekend organiseren? Eentje waar je in groep gaat wandelen, op café gaat, fietsen, ... Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Nederland bestaat een enorme community op het net. Ook irl wordt er veel ondernomen. Vakanties met alleenstaande ouders, old-timersclubs, kookclubs, gedoe met echtscheiding/opvoedingclubs. Je kunt het zo gek niet bedenken. Sommige onderdelen kennen een toelating maar het meeste is openbaar. Zie: http://www.ouderalleen.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Vlinderke: Een vriendin van mij heeft die cursus voor singles ook gevolgd. Het meest positieve was volgens haar ook de single-vriendinnenkring die ze eraan over hield. Qua tips voor het single leven beweerde ze meer gehad te hebben aan deze blog dan aan die cursus (blink, blink).
  Nou ja, eens je angsten verwoorden en een potje huilen kan in een bepaalde fase (bv. pas na een echtscheiding) wel deugd doen, maar het lijkt me toch de bedoeling van de cursus dat je er sterker en positiever uitkomt. Professionele begeleiding mag je toch wel verwachten als je deelneemt aan zo'n cursus.

  @Smiley: wij zullen kandidaat-organisatoren met plezier helpen door de oproep hier te publiceren. Waar zitten die ondernemende singles die initiatief nemen?

  @Lehti: in Vlaanderen is dat veel minder het geval, voor zover ik weet. Er zijn wel wat singleclubs en ik heb ook al eens gehoord over een vereniging voor alleenstaande ouders, maar echt aanlokkelijk vind ik het er allemaal niet uitzien. Alleen al als je die (verouderde, duffe) sites van sommige verenigingen bekijkt, krijg je de kriebels.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is erg belangrijk dat er goed wordt gecommuniceerd met betrekking tot je eigen wensen en het kind in de directe omgeving.
  Hierdoor word het kind alleen opvoeden makkelijker; schroom niet om advies te vragen of hulp. Neem ook de tijd voor jezelf; ontspan met muziek of doe simpele oefeningen thuis.

  BeantwoordenVerwijderen