Zo waait dat weer over

vrijdag 6 januari 2012 Lies 8 Opmerkingen

De feestdagen (inclusief de nieuwjaarsrecepties in januari), het zijn niet altijd gemakkelijke tijden voor singles. Zelfs mensen die doorgaans het etiket 'happy single' met recht en rede dragen, hebben het wel eens moeilijk in deze suikerzoete periode van 'happy couples and families' (waarin de echtscheidingsaanvragen doorgaans pieken, maar dit geheel terzijde), oudejaarstoestanden, balans opmaken en goede voornemens.

Up en downs, het hoort bij het leven, of men nu alleen of met z'n twee door het leven gaat. Om de downs om te toveren in ups, krijg je vandaag en morgen een paar tips die werken bij mij. Voeg er gerust de jouwe aan toe (even klikken op 'reacties' onderaan, je kan zo gewenst zelfs anoniem reageren).

1. Leve de afleiding

Soms draaien je gedachten in een cirkel en heeft je brein nood aan afleiding. Wat bij mij helpt:
- opruimactie in huis/koken: dan ben ik zo gefocust daarop dat ik nergens anders aan denk,
- een goed boek lezen: dan kruip ik helemaal in het verhaal en ben helemaal weg uit mijn eigen leefwereld,
- werken: ook hier weer hetzelfde verhaal van helemaal in mijn werk opgaan en nergens anders meer aan denken (Ik heb er bijna spijt van dat mijn baas dit niet leest).

flow, da's de ideale afleider.

2. Feel-good-acties

Een uur in je bad liggen, daarna je kast met bodylotions opentrekken, een vleugje parfum en make-up aanbrengen, de nieuwe outfit uit de solden aantrekken. En zie, a star is born! Een bezoekje aan de kapper en de schoonheidsspecialiste kunnen soms ook deugd doen, maar niet altijd.

8 opmerkingen:

 1. Tip: naar buiten gaan, wandelingetje maken of fietsen. Letterlijk en figuurlijk frisse lucht 'halen'.
  Andere tip: een taartje gaan halen bij uw bakker en vervolgens volop genietend opeten(trakteer uzelve af en toe met de gedachte 'ik ben het waard' ;-))
  'k Ben nieuwsgierig naar de tips die nog gaan komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Vlinderke: zeer juist, al zou ik met die taartjes niet overdrijven (tenzij je niet de minste aanleg voor kilootjes hebt zoals jij), met kilo's te veel aan het lijf voelt men zich meestal ook niet zo happy.

  Nog een andere tip (van mijn buurvrouw)> gaan slapen. Als je moe bent, ben je vatbaarder voor negatieve gedachten. Een nachtje goed slapen kan dan wonderen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens goed lang uitslapen is inderdaad zalig!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gooi mij gewoon op mijn goede voornemens. Zolang ik dat blijf volhouden, kan ik er maar van profiteren hé :) Het is trouwens het eerste jaar dat ik echt voornemens gemaakt heb... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met sneeuwraketten een paar dagen gaan ploeteren in de sneeuw van de Vogezen (of ergens anders) en nadien nog wat vakantie nemen om na te genieten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even ernstig nu. Persoonlijk vind ik het beter om dingen te doen dan te gaan slapen, tenzij je moe bent uiteraard. Anders dreig je in een soort van leegte terecht te komen. Actie leidt bij mij tot enthousiasme.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken me ook in bovenstaande tips betreft iets actief doen, naar buiten gaan (in de natuur), ... of vrienden opbellen kan me ook opkikkeren.
  Soms laat ik me ook even gaan in snoepen en lui voor de Tv hangen, maar ik merk dat dit me uiteindelijk niet veel brengt, het 'down'gevoel blijft dan toch ergens op mijn deur kloppen.
  Daarnaast ervaar ik ook wel dat het me net soms helpt om af en toe bewust die leegte dan maar in te gaan: in begin niet zo leuk, er komen dan "rottige" emoties naar boven, maar door hier een tijdje bewust en met mildheid door te gaan, zonder erin te verzuipen, dan kan ik me nadien net als herboren voelen. Dan stroomt de energie terug vanzelf en wordt alles relatief. Dan kan ik er weer een tijdje tegenaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Nele: goede voornemens zijn vaak een project op zich => ideaal als remedie tegen downs. Succes met je goede voornemens.

  @Esmeralda: gaan ploeteren in de sneeuw in het gezelschap van leuke mensen zorgt inderdaad voor een stevige 'up', maar de terugkomst in de dagdagelijkse realiteit van het single-leven kan daarna natuurlijk ook wel voor een 'down' zorgen.
  Actie zorgt ook bij mij voor enthousiasme, maar er moet natuurlijk wel genoeg energie zijn voor actie. Als ik mij echt loop voort te slepen van moeite, ga ik beter eens vroeg naar bed en plan ik die actie dan voor de dag erna.

  @Kristel: snoepen en voor de tv (of de computer) hangen, werkt bij mij ook niet. Gewoon notie nemen van het feit dat ik me die dag triest voel en wachten tot het overwaait, helpt wel.

  BeantwoordenVerwijderen