Afternoon tea

dinsdag 7 februari 2012 Lies 5 OpmerkingenZin in een hartverwarmende activiteit in deze koude winterdagen? Wat dacht je van een Afternoon Tea bij je thuis? Ik probeerde het uit en als feestjesconsulente van deze blog doe ik jullie vandaag mijn draaiboek cadeau.

1. Je begint de voorbereidingen met een tiental goede vrienden uit te nodigen. Nee, niet via zo'n ordinaire Facebook-uitnodiging (met mijn excuses aan de mensen die mij soms een FB-uitnodiging sturen). Je neemt je ganzenveer ter hand en stuurt een persoonlijke uitnodiging (bij gebrek aan een ganzenveer kan een persoonlijke mail naar elk van de genodigden er ook nog wel meer door). Iets à la 'Elisabeth of Ghent has the honour and pleasure to invite you to the afternoon tea in her royal apartments'.

2. Stel vast hoe je vrienden al helemaal in de sfeer komen en hun beste upperclass English bovenhalen om je te antwoorden.

3. Stalk je netwerk tot je een oerklassiek servies en mooie witte tafelkleden hebt gevonden. Zoek hard tot je zelfs een echte étagère vind. Vind je het niet in je omgeving, bezoek dan de kringwinkel of de rommelmarkt.Koop verschillende soorten thee bij Simon Lévelt. Zeker de 'hartverwarmende thee' wordt doorgaans bijzonder geapprecieerd en met liters gedronken door de aanwezige singles.

4. Bak scones en cupcakes, koop er bij de betere bakker of vraag iemand anders dit voor jou te doen.
5. Huur een smeerteam in om net voor de gasten komen sandwiches te smeren (want als je dat te lang op voorhand doet, worden je broodjes wak).

6. Zorg voor bediening. The Duchess of Ghent, die heeft een dienstmeisje om de thee te serveren, dat spreekt voor zich. Hul deze charmante jongedame in een wit schortje.7. Installeer je aan tafel bij je gasten en geniet.

8. Hou de dag na het feestje vrij zodat je een after-afternoontea-party kan houden met alle overblijvende gebak.

5 opmerkingen:

 1. super! super! super! Helemaal mijn ding! Altijd voor te vinden! :-)Deze maand doe ik dat helemaal in stijl in Londen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!? Ik heb onlangs bij Hema een leuk étagère'ke gezien maar laten staan wegens dat-gebruik-je-toch-niet.. Tot nu dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onwèrkelijk knap idee!
  Dankjewel daarvoor.

  Tip: als je een Kringwinkel-vriendin hebt, kan je altijd vragen of ze je een oud thee-servies kan uitlenen (of een bonte mengeling van old china) voor een weekje ofzo. Lukt niet overal, maar IS mogelijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Vlinderke: is inderdaad ongelooflijk gezellig. Mijn gasten en ikzelf waren in de wolken en de vriendin die mij hielp bij de voorbereiding is ook van plan een afternoon tea te geven voor haar volgende verjaardag. Mocht je plannen hebben, kan je bij mij altijd een gedetailleerd draaiboek krijgen (inclusief de recepten voor het broodbeleg).

  @Lehti: inderdaad, veel voorbereidingswerk voor de organisator, maar zeker de moeite waard.

  @Lie: je gaat scoren als je de volgende keer je koekjes op een étagère presenteert. Dat oogt zoveel mooier dan wanneer je ze op een gewoon bord of dienblad aanbiedt.

  @Ik ken niemand die werkt in de Kringwinkel, maar de vriendin die mij hielp met de voorbereiding belde mij op een dag vanop een rommelmarkt. Ze had daar erg leuke theepotten gevonden voor enkele euro's/stuk. Achteraf hoorde ik dat het eigenlijk kofiepotten waren, maar daar heb ik geen klachten over gekregen op m'n tea party ;-).

  Het hele theeservies heb ik geleend. Zo hoeft dat niet heel het jaar ruimte in te nemen in m'n kasten terwijl ik het zelden gebruik (wie hier doorgaans op de koffie komt, moet het stellen met iets gewonere kopjes...).

  BeantwoordenVerwijderen