De wijvenweek is in aantocht

dinsdag 6 maart 2012 Lies 2 Opmerkingen

Vol enthousiasme en goede voornemens schreven we onze blog een tijdje geleden in voor de Wijvenweek 2012 (al willen we voor geen geld ter wereld een 'wijf' genoemd worden).

Nu stellen we vast dat het ons helemaal niet gaat lukken de benodigde stukjes tegen dan klaar te stomen. Time management, weet u wel.

Nochtans zijn het interessante thema's die heel wat leuk leesvoer zouden kunnen opleveren.

Dus als jij zin hebt om in je pen te kruipen en iets te schrijven rond een van de dagthema's, dan bieden wij je een forum. Mail gerust je stukje naar oponseentje@gmail.com. Tot zolang er maar enige link(je) is met het thema van onze blog 'leven als single' publiceren we het graag.
Ben je geen blogger, dan kan je de onze (en het bijhorende leespubliek) een dagje lenen. Heb je wel een eigen blog, dan spreken we graag af met jou zodat jouw stukje gelijktijdig op jouw blog en de onze verschijnt. Dat krijgt jouw blog er meteen wat extra bekendheid bij en ontdekken onze lezers misschien wel een blog die ze willen blijven volgen.

Hierbij de thema's:

Maandag 12 maart - beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

We beginnen de week luchtig en frivool, zoals wij zelf natuurlijk allemaal zijn op een doorsnee maandag. De eerste dag is het thema namelijk uiterlijkheden. Hoe we er echt uitzien, 's ochtends bij het ontwaken, en hoeveel werk en lepe truken we werkelijk nodig hebben om er uit te zien zoals u ons op de trein tegenkomt, een paar uur later. The way I look today (en dat mag gerust eens een foto zijn van voor uw haar is gekamd of er een laag schmink op ligt), outfit posts (maar dan wel alle outfits van de dag, niet alleen die ene glamoureuze waar ge drie uur over nagedacht hebt), het kan allemaal vandaag. Als ge maar een beetje eerlijk zijt.

Dinsdag 13 maart – Guilty pleasures en kleine kantjes

Sommige dingen vertelt u tegen vriendinnen, giechelend bij een glas witte wijn, maar ver weg van het internet. Behalve vandaag. U beslist natuurlijk zelf hoe ver u gaat, en we weten dat ook maar al te goed: de wereld leest mee en sommige dingen moet de wereld nooit weten. Maar andere zaken houden we misschien voor onszelf terwijl ze eigenlijk niet zo erg zijn. Het voordeel van het toch online te gooien is dat u zich kan verwachten aan een hoop "allez, ik heb dat ook", en "kind toch, ge moet daar niet mee inzitten" in uw commentaren. En neem het van ons aan: goud waard zo'n dingen.
Geef ons dus: uw guilty wijvenpleasures, als ik me liet gaan dan ..., uw liefde voor bleitfilms, de chronologie van één van uw breakdowns, wat u echt denkt over andere vrouwen, wat u niemand ooit vertelt (gewicht, hoeveel u echt eet, ...), uw onzekerheden, uw werkpunten, waarin u keihard suckt... Of misschien wilt u wel vertellen over die keer dat uw masker wel degelijk heeft gewerkt om ergens te raken, of iets te verkrijgen?

Woensdag 14 maart - Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening.

Op verzoek van verschillenden onder u, stoppen we er deze editie ook een ernstigere dag in. Want we bloggen wel allemaal over onze heerlijke couscoussalade en onze laatste nieuwe outfit, maar het leven is meer dan Nigella spelen en uw nagels lakken, dat weten we allemaal. Voor één keer: schreeuw uw mening uit, over een maatschappelijk onderwerp naar keuze. Het hoeft niet met vrouwen te maken hebben, maar het mag zeker wel. Wij stimuleren dat zelfs. Met roze vind-ik-leuk-duimpjes. We kregen suggesties door van u: bewust kinderloos, zorgen vrouwen zelf voor het glazen plafond, vrouwen onder de armoedegrens, de professionele ambitie van intelligente, grappige vrouwen met inhoud, die soms verdwijnt zodra die baby de eerste kreet slaakt. Waarom vrouwen in groep nooit overeen kunnen komen. We zeggen maar iets. Maar schrijf vooral over iets waar u echt passioneel achterstaat. Wij zijn heel benieuwd, namelijk.

Donderdag 15 maart - Dromendag

We hebben ze allemaal: de wildste dromen, de meest ambitieuze verlangens. Of we hadden ze, maar ze zijn om één of andere reden ergens onder het stof van de tijd verloren gegaan. En dat is helemaal niet erg, of net wel. Vaak durven we dat niet uitspreken, om één of andere reden. Op donderdag horen we graag over vervlogen dromen, vergane ambities. Of over heerlijke verlangens naar hoe uw leven beter gaat worden, binnen een paar dagen, maanden, jaren.

Vrijdag 16 maart - Zelfscensuur

Het zijn geen geheimen, verre van. Iedereen die bij u langskomt weet het, en eigenlijk weten wij het ook allemaal, hier op het internet. Maar vandaag doen we eens niet aan zelfscensuur. Blog over iets waarover u niet blogt normaal. Vertel ons de dingen die deze week suckten (in plaats van altijd alleen de positieve dingen te posten), toon ons een foto van hoe uw living er echt uitziet, voor de poetshulp is langs geweest. Of vertel over frustraties die niemand eigenlijk moet weten, de gemiddelde ruzie met uw vent en andere dingen die uit het leven gegrepen zijn, maar waarvan u doorgaans vindt dat wij er geen zaken mee hebben. We zullen het aan niemand doorvertellen.

Zaterdag 17 maart - Het multitaskende superwijf

Zaterdag, stoefdag. Want u heeft nu al de hele week al uw geheimen op tafel gegooid en uw schaamtegevoel overwonnen, maar in de kern, de essentie en onze pit (ha, voor deze zin kregen wij advies van Ingeborg en Brigitta Callens) zijn wij allemaal TOPWIJVEN. Heel vaak durven we dat niet eens zeggen, want een mens zou maar eens hooghartig overkomen. Vandaag niet. Blog over iets waar u echt oprecht fier over bent. Want dat is zonder twijfel terecht, en dat mag ook eens gezegd worden.

Veel schrijfplezier!

2 opmerkingen:

  1. Leef je gerust uit, Vlinderke. Het zou tof zijn nog eens iets van jou te lezen op onze blog.

    BeantwoordenVerwijderen