Gezocht: singles voor fotoreeks

maandag 2 april 2012 Gastblogger 3 Opmerkingen

Beste singles,

Ik ben een jonge fotografe en zoek 'eentjes' om een fotoreeks te maken. Het is de bedoeling om telkens een single man of vrouw te portretteren en, als dat kan, ook een gesprek te hebben over het leven als single. Belangrijk is dat ik zelf geen vooraf bepaald beeld wil geven van singles, maar dat ik in mijn reeks aan bod wil laten komen hoe singles zélf tegen single zijn aankijken. Wat is er leuk aan? Wat zijn de mindere kanten van het 'goede vrije leven'? Is single zijn een bewuste keuze voor jou of is het gewoon zo gegroeid? Elke emotie of elke insteek kan daarbij aan bod komen, dat bepaal jij volledig. Je hoeft ook niet per se een gesprek met mij te hebben als je dat liever niet wil, enkel een portret kan ook.

Ik zou je graag portretteren in een context die betekenisvol is voor jou. Dat kan bij je thuis zijn of op een plek waar je veel of graag tijd doorbrengt. Ik kan natuurlijk niet vermijden dat mensen je kunnen herkennen in een beeld, maar ik zal nooit je portret combineren met bepaalde persoonsgegevens (je voornaam bv.) én een quote uit ons gesprek. Ik voorzie uiteindelijk een boek als resultaat en/of wie weet een tentoonstelling, en daar zal het zeker niet duidelijk zijn wie wat gezegd heeft. Integriteit en authenticiteit vind ik zelf zeer belangrijk, ook en zeker in dit project.

Dus, durf jij jezelf bloot geven in een beeld en/of een gesprek over single zijn?
Of heb je nog vragen?
Mail me dan op fotoreekssingle@gmail.com!

Hopelijk tot gauw (een medeblogster heeft al ingestemd, joehoe!)
groetjes!!

Stefanie

3 opmerkingen:

 1. Wat is in deze de definitie van single? Jong en ongebonden, of telt gescheiden / verweduwd en al jaren alleen ook mee als single? BAM-ers?

  Tellen die laatste categorieën ook mee dan zou je ook contact op kunnen nemen met Bart, webmaster van de site oudersalleen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Ik ben de medeblogster die hier al op ingegaan is. Ik ken Stefanie goed, en ben ervan overtuigd dat het een zeer respectvolle, serene fotoreportage wordt, en dat Stefanie met al je wensen rekening zal houden.

  Groetjes,
  Esmeralda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stefanie De Clercq26 februari 2013 om 13:45

  Beste Rianne,

  Ik ben nog steeds (of misschien zelfs nu op een hogere versnelling) aan mijn project aan het werk. Iedereen die je vermeldt komt in aanmerking voor mijn project. Iedereen die sinds korte of lange tijd dus 'alleen' door het leven gaat, al is dat natuurlijk een veel te enge bewoording. Ik probeer inderdaad eens contact op te nemen met de man die je vernoemt, mocht je zelf willen meewerken of mensen kennen die daar wel zin in kunnen hebben, contacteer me dan gerust!

  Lieve groeten,
  Stefanie

  BeantwoordenVerwijderen