Zeker beluisteren: reportage over single zijn

vrijdag 6 april 2012 Lies 4 Opmerkingen

Een tijdje geleden plaatsten we hier deze oproep.

Ondertussen is de radiodocu 'Een Cursus Alleen Zijn' klaar en kan je hem online beluisteren. Er komt trouwens ook 1 Vlaming in voor.

De reportage wordt van 8 tot en met 29 april rond 21.45 uur uitgezonden bij HollandDoc Radio op Radio 1 (NTR). Ik heb de reportage al beluisterd en die klinkt heel herkenbaar. Sommige getuigenissen lijken trouwens recht uit deze blog te komen (we hebben de radiomaaksters dan ook de toestemming gegeven zich op onze blog te baseren). Bijvoorbeeld het verhaal van iemand die graag alleen naar het theater gaat en opmerkt dat het niet zo moeilijk is last-minute een kaartje voor 1 persoon te bemachtigen. Bovendien is deze documentaire ook heel evenwichtig samengesteld. Zowel de voordelen als de nadelen van het single bestaan komen aan bod.

Proficiat aan radiomaaksters Maartje Duin en Esma Linnemann!

4 opmerkingen:

 1. Hey, dank je wel om naar deze reportages hier te verwijzen, heb ze beluisterd en het deed deugd om zo deze herkenbaarheid te ervaren. Het is een fijn duwtje in de rug, want soms durf ik wel eens vergeten dat ik niet de enige single ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke radio-docu! Met veel plezier naar geluisterd. Erg dapper dat sommige singles zo open waren met de verhalen. Erg fijn om te horen dat ik toch niet zo maf ben als ik zelf denk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi! en fijn dat ze het ook hebben over alleen wonen, want niet alle singles wonen alleen en mensen met een relatie wonen niet altijd samen! herkenbaar spul, en grappig om de mannelijke Vlaming er droog en nuchter tussen het Hollandse gebabbel te horen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer mooie radio, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen