Tips van een ervaringsdeskundige

maandag 9 april 2012 Gastblogger 4 Opmerkingen

Ik heb het geprobeerd. Maar het is mijn ding niet. Ik heb een hekel aan datingsites en aan daten tout court.

Niet dat het mij niets heeft opgeleverd. Resultaat na twee datingperiodes (één van een maand en één van drie maand): een grote tijdsinvestering, een paar ontmoetingen en... een goeie vriend, K.
Sedert die eerste keer heb ik K. al vele malen ontmoet. Met K. ben ik ook al twee keer op reis geweest. Nu zie ik hem wat minder, want... K heeft een leuke partner gevonden. Via dezelfde datingsite! Hij is er nu ongeveer anderhalf jaar mee samen, je kan dat dus probleemloos een ernstige relatie noemen.

Het heeft hem vijf jaar gekost. Gemiddeld één date per maand. Resultaat: een goeie vriendin (ik dus) en een nieuw lief. Je kan hem dus - probleemloos - een ervaringsdeskundige noemen.

Zijn tips:

- Verlies geen tijd. Maak zo snel mogelijk een afspraak zodat je weet waar je aan toe bent, verspil geen energie met eindeloos heen en weer mailen.

- Spreek af en doe een activiteit die je sowieso van plan was te doen. Als het tegenvalt, dan heb je tenminste die leuke activiteit gedaan, en hou je er toch nog iets positiefs aan over.

- Vermijd situaties waarbij je elkaar de hele tijd moet aankijken. Een tête à tête tijdens een etentje is geen goed idee. Liever een wandeling in de stad of in een mooi natuurgebied.

Voila, met enig geduld zou het dan moeten lukken. Ik stond in totaal al vier maand op die datingsite. Nu nog vier jaar en acht maanden te gaan... (ach, laat maar zitten ;-)

4 opmerkingen:

 1. ik ben single en ben gelukkig.
  Ik ben dus niet op zoek naar een nadere partner en gaan daten via een site of hoe dan ook met vreemden lijkt me pure horror.
  Misschien kom ik wel iemand tegen doorheen mijn dagelijkse bezigheden...
  En zo niet : ben ik even goed gelukkig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het verbaast me dat er mensen iemand vinden via een datingsite. Ik vind het sowieso al bedrog: je kan zogezegd gratis lid worden, maar met dat lidmaatschap kan je alleen een profiel aanmaken en hooguit nog andere profielen raadplegen, voor de rest moet je betalen. Een keer ben ik een tijd betalend lid geweest van een dergelijke site: het heeft net zoveel opgeleverd als niet-betalend lid zijn: niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Destijds, heel wat jaren geleden, hield ik er ook iemand aan over die je - destijds - probleemloos een ernstige relatie kon noemen. Het bleef niet duren, maar dat heeft - geloof ik - op zich niets te maken met de origine van de ontmoetingsplaats.

  Nadien heb ik de site nog eens geprobeerd. Twee keer zelfs met tussenpozen. Maar het hart zat er niet meer in. Teveel tijdsinvestering, te weinig zin om er nog in te geloven. Desondanks er een héél erg goede vriendin aan over gehouden en enkele "interessante" ontmoetingen. Voor people watching kan het tellen :)

  Laat je niet ontmoedigen. Haal eruit wat je eruit kan halen (liefst iets kwalitatiefs) en stop ermee als je er geen zin meer in hebt... want dan is alle fun er tòch af.

  Dat goed maatje heb je er in alle geval al aan verdiend. Al de rest is bonus.
  Succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfde hier. Het is een middel om nieuwe mensen te leren kennen, meer niet.

  De hierboven vermelde tips zijn best wel nuttig als je eenmaal aan een date bent geraakt. Dé grote moeilijkheid met dating sites is zo ver geraken. Velen zijn te kieskeurig of te snel ontgoocheld waardoor ze nooit zover geraken...

  BeantwoordenVerwijderen