Op speeddating

dinsdag 4 december 2012 Gastblogger 8 Opmerkingen


Het was een teken. Ik wist het meteen. Een uitnodiging in mijn mailbox om eens iets te proberen dat ik nog nooit geprobeerd had. En waarvan ik dacht dat het echt niks voor mij was. Gratis en voor niks dan nog want normaal ben je 36 euro kwijt als je wil deelnemen aan het evenement. Een kans om werk nummertje IX tot een goed einde te brengen en meteen ook te werken aan nummertje XII. Ik verklaar mij nader.
Ik kreeg de vraag om mee te komen speeddaten. Er hadden zich negen mannen ingeschreven om op zoek te gaan naar een lief/match/potentiële prinses op het witte paard maar de organisatie kwam vrouwen te kort. Als we kunnen helpen… graag he.
Ik vertrok naar mijn negen dates zonder verwachtingen en met een vaag idee van wat speeddaten inhoudt. Dat idee bleek redelijk te kloppen. Je praat 7 minuten met een man en kiest nadien of je zijn gegevens wil krijgen. Die krijg je alleen als de heer in kwestie ook graag uw gegevens wil. Simpel. Je vermijdt ook zeeer lange saaaie avonden met een blind date ofzo. Je moet je maximum 7 minuten enerveren. Dat is wel enkele keren gebeurd moet ik eerlijk toegeven. Mannen die enkel over zichzelf praten en zich in 7 minuten niet één keer afvragen of jij misschien ook iets te zeggen hebt of die achteruit leunen, hun armen kruisen en zeer duidelijk laten merken dat ze niet geïnteresseerd zijn… Ze bestaan.
Mijnheertje nummer twee. Michael. Dat was zo’n type. Ik kon ook van op een paar kilometer afstand zien dat de Ken-van-Barbie-kloon-met-zijn-lange-blonde-golvende-haren geen match voor mij was maar je kan toch wel zeven minuten met iemand praten. Ik heb al langere gesprekken gevoerd met totaal onbekenden die samen met mij op de trein wachten bijvoorbeeld. ‘t Is niet omdat ik niet op Barbie lijk dat ik niks te melden heb.
Maar er bestaan ook mannen die zich de volledige 7 minuten engageren om een fijne babbel te hebben. Over koetjes, kalfjes, reisbestemmingen, vreemde hobbies en chocoladekleurige golden retrievers.
Ik was een beetje bang dat heel het café vol broekventjes ging zitten aangezien ik in de groep 20j-30j was ingeschreven en ik eerder naar de 30 neig, maar de jongste man aanwezig was 25 en dat was Michaelkwal, dus dat was een meevaller. Ik denk niet dat prins charming ertussenzat maar ik heb toch al het telefoonnummer van een speeddater die amper een straat verder woont en de meeste mannen hebben hun matches nog niet ingevuld. Ook “gewone” vrienden zijn altijd welkom he. De twaalfde missie zal dus nog even op zich laten wachten, ik ben in ieder geval nog niet verliefd, maar ik heb toch al iets geprobeerd dat totaal niet “mijn ding” lijkt en ik had een fijne avond.  Al was het maar omdat ik op kosten van de organisatie een terrasje heb gedaan met negen mannen. In mijn appartement was het toch wat warmpjes. Missie negen: ok!
Met dank aan onze gastblogster

8 opmerkingen:

 1. Bij mij zou het net omgekeerd zijn denk ik, de vrouw in kwestie helemaal uithoren, en dan te verlegen zijn om iets over mezelf te vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me aan bij Schrijvertje. Als ik iemand niet zo leuk vind, dan vind ik het soms wel handig om hem honderduit over zichzelf te laten vertellen. Dan hoef ik zelf weinig prijs te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Speeddating lijkt me niks voor mij... het heeft zoiets weg van een vleeskeuring vind ik. Ik denk dat ik daar ook wat te introvert voor ben. Ik verkies het om iemand op een rustige manier te leren kennen, one on one, waarbij er ruimte en tijd is om op een spontane manier tegen elkaar te babbelen en naar elkaar te luisteren...

  Btw: ik heb ook veel problemen met die anti-robot woorden. Bestaat er geen vlotter systeem? 't Is nogal frustrerend soms ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nachtbraker: Speeddatings lijken mij ook vooral een vleeskeuring. De meeste van mijn vriendschappen zijn langzaam gegroeid. Dus geloof ik niet echt in het beoordelen van mensen in een paar minuten.

  Die anti-robotwoorden zijn inderdaad soms moeilijk leesbaar, vind ik. Maar we kregen steeds meer spam. Misschien is moderatie instellen een andere oplossing. Ik zal het eens bekijken. Misschien is het mogelijk de reacties van bepaalde, gekende e-mailadressen altijd te accepteren en voor nieuwe e-mailadressen moderatie in te schakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lies: bedankt om er even naar te kijken! Het moderatie-systeem zoals je uitlegt ken ik van bij Wordpress, en dat is zeker een handig systeem! Tiens, nu kan ik de anti-robot tekst meteen perfect lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Nachtbraker: ik heb de woordverificatie weggehaald. Reacties worden nu gemodereerd als de post waarop gereageerd wordt ouder is dan 14 dagen.

  Hopelijk helpt dat tegen de spam. Blogger publiceert sowieso geen spamberichten op de blog, maar wij krijgen ze wel in onze mailbox.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Awel, ik zou dat toch wel eens willen doen, gewoon uit nieuwsgierigheid, ook al is het een vleeskeuring.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Speed dating is fast way to transforming your life. It is safe, unique and easy.

  BeantwoordenVerwijderen