Maar een broer zien huilen, kan ik niet

maandag 7 januari 2013 Lies 3 Opmerkingen

15 jaar geleden. Ik ontvang een mailtje van mijn jongste broer die op reis is: 'Ik heb hier de vrouw van mijn leven leren kennen'. Een medereizigster, liefde op het eerste gezicht, en ook op het tweede, derde, vierde, ... Zoveel meer dan een vakantieliefde.

Heel de familie onthaalt haar kort daarna met open armen. Want het zijn sombere tijden nu mijn oudste broer aan het scheiden is. Jeugdig, pril geluk, laat er ons a.u.b. opnieuw in geloven. Laat er ons geen moment aan twijfelen dat dit wel goed zal blijven lopen.

Vandaag vloeien er opnieuw tranen. De vrouw van mijn leven, mag je die term nog wel gebruiken in deze tijden van seriële monogamie?

Mijn hart bloedt nu voor de tweede keer om een broer. Omdat liefhebben iets is waar soms een houdbaarheidstermijn op staat. En graag zien niet volstaat om ook graag gezien te worden. Omdat niet iedereen in het leven krijgt wat hij verdient.

En toch wil ik weer dromen. Dromen dat ik hem op een dag weer hand in hand zie lopen, hem zie dollen met z'n eigen kindjes en de ogen van zijn vrouw zie twinkelen.

Ooit. Want na de winter, komt de lente. En na de lente komt de zomer.

Altijd.

3 opmerkingen:

 1. Oei, dat is niet leuk. Maar inderdaad, blijven dromen, want ooit zal hij daar staan, op dat witte paard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je het stukje niet goed gelezen hebt, Hans...
  De laatste tijd zie ik méér mensen om me heen uit elkaar gaan dan dat er nieuwe koppels gevormd worden. Soms terecht, soms wordt de relatie volgens mij iets te vlug opgegeven. Het lijkt erop alsof het legertje singles blijft groeien... En nee, "de" vrouw/man van je leven bestaat niet, maar op dát moment is zij/hij het natuurlijk wél (en maar goed ook, anders zouden we wellicht nooit iets met elkaar beginnen). Maar mensen veranderen, groeien uit elkaar... 15 jaar, da's al een serieus lange periode! Sterkte voor jou en je familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herfst-en winterperiodes zijn nogal typisch voor relatiebreuken, terwijl in de lente en zomer koppels 'tot stand komen', is mijn ervaring.
  Veel steun gewenst aan je broer! :-)

  BeantwoordenVerwijderen