Getest: thuisafgehaald.be

maandag 18 maart 2013 Lies 12 Opmerkingen

Een tijdje geleden stelden we hier thuisafgehaald.be voor.

Ondertussen heb ik al een paar keer gebruik gemaakt van die site.

Mijn bevindingen:

Super site

Thuisopgehaald.be zit erg goed in elkaar. Je krijgt het aanbod uit je buurt in je mailbox (met vermelding van de dag en de uren waarop je de maaltijd kan gaan ophalen), bestelt dan een maaltijd, krijgt een bevestiging van de thuiskok en daarna een uitnodiging om de kok te bedanken zodat toekomstige 'klanten' kunnen zien wat anderen vinden van de kok. Toch wel fantastisch dat je helemaal gratis gebruik kan maken van een dergelijke professioneel uitgebouwde site. Ik vraag me af hoe ze dat allemaal gefinancierd hebben.


Voldoende aanbod

Er zijn meerdere mensen in mijn buurt die af en toe een maaltijd aanbieden op de site. Je kan ook maaltijden aanvragen, maar daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt. Ik wil namelijk gewoon eten van wat de pot schaft bij anderen. Men hoeft speciaal voor dit ene etertje geen gerecht te maken.

Lastminuteaanbiedingen

Sommige mensen geven de dag zelf in dat ze een maaltijd gaan maken. Tegen het moment dat ik de mail zie, is de deadline voor het bestellen van de maaltijd al verstreken.

Talent

De koks in mijn buurt kunnen goed koken. Het zijn mensen die regelmatig en graag koken. Sommigen volgen kooklessen of zelfs een koksopleiding.

Vrouwen aan het fornuis

Het zijn bijna allemaal vrouwen die maaltijden aanbieden. Heel af en toe zit er ook een koppel bij. Gezien ma vie en rose had ik niets anders verwacht.

Variatie

Het aanbod is zeer gevarieerd, van vleesgerechten tot veggie. Ook soepen en desserts biedt men soms aan.

Van hmm tot haar

Het was altijd lekker. De enige negatieve ervaring die ik had, was een quiche waarin meerdere haren zaten. Gelukkig allemaal in hetzelfde hoekje dat ik net als laatste aansneed. Dus heb ik dat dan maar weggegooid. Het was zo'n sympathiek meisje dat ik haar toch nog maar een positieve recensie heb gegeven, want ik was haar eerste afhaler en mijn commentaar had ervoor kunnen zorgen dat ik ook de laatste was. Maar als ik het er nog eens op waag bij haar, wil ik er haar toch op subtiele wijze attent op maken dat mensen met lang, zwart, naar vrijheid snakkend haar dat toch maar beter kunnen samenbinden.

Iemand een tip over hoe ik dat kan aanbrengen?

12 opmerkingen:

 1. Ik moet zeggen dat het in mijn regio (nochtans midden in een stad) redelijk tegenvalt. Eén keer heb ik zelf iets aangeboden (broodpudding), maar die heb ik zelf mogen opeten. Dan heb ik een keer crème brûlée proberen scoren, maar die was al uitverkocht. Er is ook iemand die lasagne aanbiedt aan 7,50 euro, en dat vind ik dan weer te duur... En dan is er nog een ex-zelfstandige die van zijn lading confituur af wil :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In mijn buurt is het geweldig! Zopas alweer een heerlijk gerecht afgehaald, dit keer bij een iets rijpere, alleenstaande, supervriendelijke dame, die dolgraag kookt, maar dat niet graag doet voor één persoon. Heel charmant ook hoe ze over haar kookhobby vertelde: wat ze doet om zo weinig mogelijk vet te gebruiken, dat ze het belangrijk vindt om vooral op groenten in te zetten, "met een beetje vlees". Ik kreeg er nog een stukje suikerloze (oh, wat komt mij dat goed uit) broodpudding bij. Lekker! Er lagen nog 2 pakketjes klaar: "voor mijn vaste klanten", glimlachte ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In mijn buurt wonen ook precies alleen maar goeie koks ;-)
  Dit weekend las ik hierover een artikel in het tijdschrift Città, bij de Gazet van Antwerpen.
  Binnenkort komt het lange artikel (7 blz met ervaringen van de journalist die volgens mij hier ergens achter de hoek woont) online via de facebookpagina van thuis afgehaald https://nl-nl.facebook.com/Thuisafgehaald.be

  Een positief artikel dat je met een grote glimlach leest. Ondertussen heb ik toch al nieuwe fijne mensen leren kennen, wachtend op mijn eten... Helaas ben ik nu op dieet en daarvoor is Thuis Afgehaald niet de ideale site. Maar als ik terug wat meer ideale maten heb, ga ik graag opnieuw gebruik van maken van die fantastische site!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nachtbraker: misschien kunnen we concluderen dat een het in belangrijke steden zoals Gent en Antwerpen prima loopt, maar in provinciestadjes zoals Brugge veel minder ;-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lies: voorlopig moet ik je gelijk geven... maar wacht tot ik het leger gepensioneerden ingeschakeld heb!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @lies: whoe, lies! Dat durf ik als antwerpenaar niet beweren hoor... ;-)
  dat komt nooit ofte nooit goed aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja ik ben een kok met lange haren en zorg altijd dat mijn haren netjes weggestopt zijn als ik aan het koken ga ... als je voor je gezin kookt denk je hier niet altijd aan maar ik doe dat nu altijd ... ik zet elke vrijdag mijn menu op de site voor de volgende week en hoeveel ik ervan wil maken zo hebben de mensen tijd om te bestellen ... en op aanvraag dat vinden wij die-hard koks niet erg hoor ... het is onze manier van creatief zijn , bovendien als ik een aanvraag krijg dan maak ik dat ook ineens voor ons gezin op die dagen dat ik geen maaltijden aanbied dat maakt mijn taak wat makkelijker ! dus niet verlegen zijn en gewoon af en toe eens iets bestellen dat je wilt proeven als het je interesseert !!! hier in Deurne slaat het goed aan ... smakelijke groetjes
  corine/corona

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een positieve reactie zetten als je toch niet tevreden bent, daar ben ik niet voor.
  De site draait bij gratie van de reacties. Anderen vertrouwen op wat voorgangers reeds vonden.
  Zo werkt dat bvb ook bij couchsurfing. Zo had ik een heel negatieve ervaring bij iemand die eigenlijk alleen maar neutrale tot positieve ervaringen had. Als anderen daar "uit beleefdheid" iets positief zetten, bedot je de boel.
  Je zou de persoon zelf een mail kunnen sturen en geen reactie openbaar zetten. Dat vind ik dan eerlijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Veerle: Nachtbraker is een verstandige kerel. Die heeft al lang ingezien dat Brugge maar een provinciestadje is.
  En wij hebben elkaar al irl gezien. Dan kan een mens zich het al eens permitteren de ander te jennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Corine: bedankt voor je reactie.

  @Anne: het was niet zo dat ik helemaal niet tevreden was. Het was lekker. De haren beschouw ik als een spijtig accidentje dat iedereen kan overkomen. Het is tenslotte een site voor liefhebbers, niet voor professionals (en zelfs op restaurant is het me al gebeurd dat er eens een haar in het eten zat).
  De paar positieve woordjes die ik schreef, meende ik. Ze had me ook expliciet gevraagd een referentie te schrijven omdat ik haar eerste klant was en ze bedoelde het overduidelijk goed (ze gaf me zelfs een extra hapje naast mijn quiche). Was het eten slecht geweest, dan had ik niets gepost, want zo mensen publiekelijk gaan aanvallen, dat vind ik not done. Dat doe ik ook bij Couchsurfing niet tenzij er echt sprake is van slechte wil en dingen die totaal niet door de beugel kunnen. Maar voor mensen van goede wil ben ik mild.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Lies/Veerle: verstandige kerel, dat valt nog te bezien. Maar ik kan inderdaad wel tegen een plagerij. Ik ga niet ontkennen dat Brugge slechts een provinciestadje is, maar we hebben grootse plannen. We zijn namelijk bezig met de annexatie van Gent, de officieuze hoofdstad van West-Vlaanderen :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ondertussen heb ik toch al lekker veganistisch bio-broodbeleg kunnen afhalen in eigen stad! Het gaat de goeie richting uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen