Nieuw: groentenabonnement voor singles

vrijdag 1 maart 2013 Lies 6 Opmerkingen

Ik ken nogal wat mensen die een groentenabonnement hebben. Zij halen wekelijks een pakket seizoensgroenten op in een afhaalpunt in hun buurt. Die pakketten worden daar geleverd door lokale bioboeren.

Die wekelijkse box vol groenten was tot hiertoe vooral op gezinnen afgestemd. Voor de doorsnee single was een dergelijk pakket doorgaans te groot. Een groentenpakket delen met 2 singles was een mogelijke oplossing, maar nu is er een beter alternatief.

Vanaf vandaag kan je bij biobedrijf de Wassende Maan een groentenpakket op singlemaat bestellen.

In de nieuwsbrief van de Wassende Maan lezen we:

Het is al jaren dat we regelmatig de vraag krijgen naar een pakket voor 1 persoon. Welnu, het is zover: vanaf maart is het minipakket beschikbaar. Dat is een pakketje met enkel groenten, 3 tot 4 soorten, in een kleine hoeveelheid. Het kost € 7 en het wordt in het afhaalpunt geleverd in een witte doorzichtige bak. Ken je iemand die graag een biopakket wil, maar de hoeveelheid groenten in het verleden teveel vond, aarzel dan niet om hem of haar op de hoogte te brengen!

Een mooi initiatief van de Wassende Maan dat wij graag belonen met wat gratis reclame op onze blog.

6 opmerkingen:

 1. Wij hebben in Antwerpen-Noord een heel actief wijkcomite... op hun initiatief start er vanaf deze week een samenwerking met een bioboer. Heerlijk: je kan bestellen wat je wil, je hoeft geen heel pakket te bestellen. En je kan per week beslissen wat je die week lekker vindt en gaat eten ;-) ook singlevriendelijk dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt interessanter dan wat wij hier in Gent hebben. Ofwel heb je een groentenabonnement en krijg je elke week een pak groenten zonder dat je kan kiezen welke groenten. Ofwel bestel je via een voedselteam. Dan hoef je niet elke week een groentenpakket te bestellen, maar als je bestelt, weet je ook niet op voorhand wat erin zal zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @veerle: inderdaad een interessante formule. Ik hou niet zo van vooraf samengestelde voedselpakketten; er zit toch altijd iets bij wat ik niet zo graag lust. En aangezien ik geen konijnen heb... ;-) Ik hou toch van een zekere keuzevrijheid wat mijn voedsel betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @lies en nachtbraker: misschien eens kijken of jullie via een groepje (wijk, oudercomite, (als jullie kinderen hebben natuurlijk- ik alvast niet), vrienden, op-ons-eentje-lezers) ook zo'n 'contract' met een boer kunnen aangaan. Hier is het deze week gestart de Bioboerderij De Kijfelaar. Die boerderij is van hier in de buurt, maar misschien is er in Gent en omstreken ook wel zo'n bioboer met wie afspraken kunnen gemaakt worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @veerle kunnen wij in contact komen aub? Ik ben van noord Antwerpen en heb interesse in zo een pakket maar vind nergens info bedankt mayke2506@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk initiatief in Antwerpen! Daarnaast wil ik toch ook even stilstaan bij de reden waarom die groentepakketten er ooit gekomen zijn: nml. lokaal en seizoensgebonden eten en iets meer zekerheid voor de bioboer. Het maakt het voor de bioboer iets gemakkelijker om z'n planning te maken, en niet met een bepaald type groenten over te blijven zitten. Z'n afzet is iets meer gegarandeerd. In de winter zijn het kolen e.d in het aanbod, maar als iedereen blijft vragen naar sla en tomaat, dan komt het natuurlijk van elders want hier tomaten kweken in de winter, nee, dat lukt niet... En zal uiteindelijk ook geen kool enz meer gezet worden, de consument wilt het toch niet. Zelfs bij het samenstellen van de groentepakketten is de druk groot om toch ook van de groothandel af te nemen. Persoonlijk hoop ik dat dit in de toekomst toe steeds minder hoeft, en daar hebben wij, consumenten, een rol in te spelen. De single pakketten van De Wassende Maan zijn alvast een mooi zetje in de rug van ons, singles, om voluit voor seizoensgebonden en lokaal te kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen