Hoe succesvol online daten?

zondag 29 december 2013 Gastblogger 5 Opmerkingen

Een statistisch-strategisch-humoristische kijk op online daten.Met dank aan onze gastblogster. Jouw stukje, filmpje, activiteitenvoorstel, ... is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

5 opmerkingen:

 1. Wel, een hele hoop 'trail and error' om te zeggen: zorg voor jezelf,stel je open op, heb passies/hobbies, vul je profiel goed in... en spijtig genoeg ook als vrouw:'show some skin'. 'k Vraag mij wel af, op het moment dat ze 'de match' treft, of haar denken van 'dat is 'm!' voor invloed heeft gezorgd op 't eerste afspraakje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit filmpje zag ik een tijdje terug idd op TED (tip: een heel goeie site om te volgen - heel divers), en was inspirerend en verrijkend.

  Mooi om te zien hoe iemand zo opgaat in het 'daten' dat ze er de wetenschap bijhaalt, en uiteindelijk nog min of meer gelijk krijgt ook dat ook dit onderwerp met formules te voorspellen is.

  Al zijn nogal wat punten redelijk 'evident': een profielfoto kan maar beter lachen en vrolijkheid uitstralen, ook al heeft iedereen eens een mindere dag/periode. Maar vooral: heb éérst een _eigen_ leven, een eigen bron van geluk, een eigen innerlijke kracht... en pas dan kan je oprecht geven én nemen, met een ander samen op weg (ook al is het maar voor een tijdje).

  Be careful what you wish for... wensen komen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat veel singles inderdaad beginnen "tellen", eens ze een bepaalde leeftijd bereikt hebben. Zoveel tijd om iemand te leren kennen, zoveel tijd om een stabiele relatie op te bouwen, zoveel tijd om samen te wonen en eventueel kinderen te hebben... Maar zo werkt het natuurlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De belangrijkste les in wat ze vertelde is, zoals ik het elders eens hoorde: blijf niet steken op het "wat doe ik"-niveau, maar probeer te kijken naar het "wie ben ik"-niveau (zowel in je eigen profiel als in dat van de andere leden). Of zoals zij het zei "I'm not looking for a pen pal."
  Helaas zijn de meeste datingsites (meerkeuzevragen en pseudoalgoritmes) vooral op het eerste gericht. Het tweede kan je volgens mij maar in beperkte mate uit een profiel halen en merk je pas door mailen of door iemand te ontmoeten, want mensen zijn in het echt sowieso anders dan je verwacht na schriftelijk contact.

  @vlinderke: Heb je de foto gezien waarmee ze haar prince charming vond? No skin. Wel verzorgd, in tegenstelling tot haar eerste foto's. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Simon: de 'tweede' reeks foto's zijn toch iets meer huidtonend (zie foto waar ze voor de helft opstaat), zij het hier de armen en een stukje hals, maar bovenal uitnodigender/met een openere uitstraling. De eerste reeks foto's tonen wie ze is, de tweede reeks haar open uitstraling ('being more approachable') en dat doet veel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen