Alleen op weg

donderdag 8 mei 2014 Gastblogger 6 Opmerkingen


Met dank aan onze gastblogger, Buddha, voor deze bondige bijdrage. Ook jouw stukje is welkom bij oponseentje@gmail.com.

6 opmerkingen:

 1. En dan antwoord ik: een mens is niet gemaakt om alleen te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. That's also the most easy path.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Correctie: easiest path. 'k Ben moe en dan is mijn Engels niet op zijn best ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k Bekijk en interpreteer dit anders: 'if you cannot find a good companion', dus je zoekt eerst voor goeie compagnie. Is die er niet, kan je beter alleen gaan. 'k Zie het meer als gaan voor wat je wilt (en ja, een betje water bij de wijn doen) dan met iemand die je totaal niet ziet zitten. Kwestie ven eerlijk te zijn naar jezelf en naar iemand anders toe. Wie weet, duikt die 'goeie compagnie' nog op tijdens de tocht, hé ;-) :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze herinnert me wat aan Mark Twain's "Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great". ´
  Één van mijn favoriete quotes die van toepassing kan zijn op verschillende situaties, verschillende relaties. Vooral de laatste vijf jaar herken ik mezelf daar erg sterk in en kies ik eerst voor mezelf. Ik ben er trouwens van overtuigd dat als je het pad kiest waarbij je jezelf kan optimaliseren en kunt zijn wie je wil zijn, dat je automatisch de juiste mensen tegenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hoort soms mensen altijd maar klagen over anderen, en dan denk ik vaak 'maar stop dan met die te zien of ermee te praten'... Kuis houden nu en dan in oude contacten op bvb Facebook, kan ook deugd doen.

  En zoals hierboven aangehaald: kiezen voor jezelf (volg jouw dromen want die weten de weg) en je niet laten doen door anderen die iets 'te zot' of 'belachelijk' vinden. En ja, in zo'n geval liever alleen er voor gaan dan met negatieve energie naast/rond je, want idd de juiste mensen kom je dan automatisch tegen.

  BeantwoordenVerwijderen