Geluk na een echtscheiding (deel 1)

woensdag 24 september 2014 Gastblogger 1 Opmerkingen

Ik ben gelukkig, echt gelukkig en het is eigenlijk nog helemaal niet zo lang dat ik dat echt helemaal durf en kan uitspreken. Waarom ik die conclusie precies nu trek weet ik niet echt want er zijn zeker ook nog behoorlijk wat opdoffers en emoties geweest op de rollercoaster van de afgelopen maanden, maar ik betrap mezelf steeds meer op een fladderend, gelukzalig, heerlijk gevoel van happyness.

Het overkomt me op het werk, op straat als ik met fantastische muziek in mijn oren rondloop, als ik verdrink in de kijkers van één van mijn dochters, als ik een schitterende zonsondergang zie op een verlaten strandje, als ik AAAA krijg van mijn mannekes,...

Die zwarte rouwrand is gans ingeruild voor een opgewekt kleurig en fleurig kadertje. De dipjes en momenten van reddeloosheid zag ik hoe langer hoe meer in aantal verminderen en in ruil kwam zoveel moois, niet altijd tastbaar en benoembaar, maar mooi. Kleine dingen vaak, maar prachtige kleine dingen. Heerlijk om dat te mogen voelen, ook al moest ik daarvoor door een ware hel. Ook al moest daarvoor alles op zijn kop gezet en in vraag gesteld worden, ook al moest daarvoor zoveel terug opgebouwd worden. Het was het waard!

Wordt vervolgd.

Met dank aan onze gastblogster.

1 opmerking:

  1. Om het met een cliché te zeggen: na regen komt zonneschijn. Fijn voor je!

    BeantwoordenVerwijderen