Een week mama, een week papa?

zaterdag 24 januari 2015 Gastblogger 2 Opmerkingen

Op donderdagavond 12 februari komt Claire Wiewouters in Gent spreken over echtscheiding en kinderen.

Als ouders uit elkaar gaan, is dat voor alle kinderen, los van hun leeftijd, een heftige gebeurtenis. Zo’n scheiding zet hun veilige en vertrouwde wereld op zijn kop. ‘Thuis’ wordt vanaf nu ‘bij mama’ en ‘bij papa’. Hoe ga je als ouder om met de onrust, boosheid en het verdriet van je kind(eren)? Hoe kan de omgeving kinderen en ouders tot steun zijn? Wat kan je als grootouder, als leerkracht, als leider van de jeugdbeweging betekenen?

Claire Wiewauters vertrekt vanuit de ervaring van kinderen. Ze adviseert ouders hoe ze hun kinderen op een gepaste manier kunnen ondersteunen. Aandachtig kijken naar het gedrag van kinderen en luisteren naar hun verhaal helpt om een zicht te krijgen op wat kinderen nodig hebben. Pasklare antwoorden zijn er niet, wel enkele richtingwijzers. Deze helpen ouders om de scheidingsstorm te trotseren en het herstel van veerkracht bij het kind te bevorderen.

Claire Wiewauters is pedagoog en psychotherapeut voor kinderen, jongeren en gezinnen. Ze is verbonden aan het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en doceert aan de opleiding Gezinswetenschappen van Odisee. Ze is samen met Monique Van Eyken auteur van het boek ‘Een week mama, een week papa? Wat kinderen bij scheiding écht nodig hebben’, uitgegeven bij Lannoo in juni 2014. Het boek wordt ter plaatse na de lezing aan verminderde prijs (16 euro) te koop aangeboden.

Activiteit in samenwerking met de Gezinsbond

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: donderdagavond 12 februari, 20u (tot 22 uur)
Toegang gratis

2 opmerkingen:

  1. Benieuwd wat ze te zeggen heeft over: en papa en mama verhuizen elke week..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat leuk margeauxendeengelen, ben jij één van de weinige ouders die 'thuis' voor de kinderen onaangetast liet en zelf de gevolgen van de scheiding op de schouders nam? Met je ex? Chapeau! (en succes)

    BeantwoordenVerwijderen