Lies' liederlijke liefdesleven

Het was zomer. Lies en ukje zochten verkoeling in het buurtpark.

Plots kruiste een vriendelijk ogende man hun pad. 'Fijn om wat groen zo vlakbij te hebben, hé', zei hij.

'Woont u hier ook in de buurt?', vroeg Lies.

'Neen, ik werk bij *** hier om de hoek en heb nu middagpauze'.

Na een korte babbel scheidden hun wegen. Lies wist waar hij werkte en wat voor zinvolle job hij had. Hij wist waar Lies zo ongeveer woonde (en dat ze single was).




Het vervolg lees je hier komende donderdagavond. Raad in de tussentijd het vervolg van dit verhaal en win een mooie prijs!





De ultieme datinggids van Op Ons Eentje

6 jaar Op Ons Eentje, dat leverde ettelijke stukjes over dating op. Genoeg zelfs om onze eigen datinggids uit te geven.

Een greep uit wat daar zoal in zou kunnen staan:

- Tips om een blind date te overleven

- Tips om Google Street View in te zetten bij de zoektocht naar een lief

- de 36 vragen die je gegarandeerd aan een lief helpen

- The do's en don'ts bij de keuze van een profielnaam: onze bedenkingen lees je hier en hier.

- Kritische observaties bij online dating: je vindt ze hier, hier en hier.

- Info over en ervaringen met Tinder

- Verhalen over dateleed, als man op een datingsite zitten en taalfouten op datingsites.

- observaties van een nieuwkomer op een datingsite, een speeddater, iemand die zich klaarmaakt voor de eerste date, ...

- een pleidooi om eerlijk te zeggen wat je van de date vond en of je nog een volgende date wil,

- Daten of wachten tot er vanzelf iemand je pad kruist?


Heb jij ook ervaring met dating? Deel dan je verhaal met onze andere lezers. Dan kan (ook anoniem) via oponseentje@gmail.com.

Een content mens...


September: de start van nieuwe cursussen en een ander ritme dan in de vakantie.
Als ik in de single vrienden-en vriendinnenkring pols, hoor ik ergens ook de verzuchting of het porrende 'advies' bij hen 'misschien weet iemand je daar te vinden qua relatiemateriaal'.
Ikzelf heb het al een aantal maanden: ik ben 'een content mens', ben niet 'op zoek' en sta er ook langer niet bij stil: ik doe (grotendeels) wat ik graag doe en heb daar plezier in. Velen merken dat, gunnen me dat ook,... en toch komt er af en toe de reactie 'Ja, maar, zie maar da ge niet té zelfstandig/gelukkig/content/... zijt, dat schrikt mannen af!' Vroeger zou ik in de verdediging gegaan zijn of een discussie begonnen zijn: nu constateer en zeg ik heel droog: 'Ok, dan is dat zo.', denk er het mijne van en blijf ik vervolgens even 'content' verder gaan...

Notarispraat: alleenstaanden



Ook interessant is het voorstel van Guy Vanhengel dat alleenstaanden de mogelijkheid zou geven een vriend(in) aan te duiden die kan erven tegen het voordelige familietarief. Leuker dan 80% van je erfenis naar de staat te zien gaan.

De snelste speeddate

Daten, je kan er veel tijd in steken. Maar het kan ook supersnel.


Met dank aan onze gastblogger voor de inzending. Jouw getuigenis, tip, opinie, ... is ook welkom bij oponseentje@gmail.com.

Tips om nieuwe mensen te leren kennen (deel 2)

De deeleconomie is in volle opmars en dat biedt alweer extra mogelijkheden om mensen te ontmoeten.

Stop dus met sukkelen en laat klussen die jij lastig en vervelend vindt over aan andere leden van je Lets-vereniging. In ruil daarvoor doe jij de dingen waar je wel goed in bent. Sluit het Lets-moment af met een kop koffie en een goede babbel en zie hoe je er alweer wat kennissen bij hebt.

Kook eens wat minder voor jezelf of maak net wat extra porties klaar. Via thuisafgehaald kan je maaltijden aanbieden of afhalen bij mensen uit je buurt. Alweer een mooie gelegenheid om wat buren te leren kennen. Bovendien eet je zo stukken goedkoper dan op restaurant.

Nog meer zin in kostenbesparingen gekoppeld aan extra sociale contacten? Doe je auto van de hand en deel er eentje. Via Cambio zal je niet meteen veel mensen leren kennen, via particulier autodelen
(zoals Dégage in Gent) ontmoet je wel auto-eigenaars en andere autodelers.

Laat je jezelf liever vervoeren, zoek dan of er iemand dezelfde richting uitgaat en rijd mee via Blablacar. Voor amper 12 euro heb je al een rit Gent-Amsterdam. Tijd om jezelf dus op een uitje te trakteren!

Koop geen spullen die je ook kan lenen via Peerby. Het bespaart je ruimte en geld. Laat ook je eigen gerief gebruiken door anderen. De babbels bij het ophalen en terugbrengen zijn ook een fijne gelegenheid om weer wat nieuw volk te leren kennen.

Je kan nog verder gaan en ook een huis delen of aan cohousing doen. Zo leer je meteen ook vrienden van je huisgenoten of medecohousers kennen. Op samenhuizen.be vind je meer info.

Op reis vermijd je dure single-supplementen door hotels links te laten liggen en te couchsurfen (gratis logeren bij particulieren). Tip: ga ook eens couchsurfen in eigen land. De ontmoetingen liggen voor het grijpen en voor mensen uit eigen land is het makkelijker om een tegenbezoek te brengen dan voor buitenlanders.


Brei jij een vervolg aan deze reeks met tips om nieuwe mensen te leren kennen? Laat ons dan weten op welke manier jij mensen ontmoet. Wat zou je onze single (en andere) lezers aanraden? Alle inzendingen zijn welkom bij oponseentje@gmail.com.