Handy(wo)man

zondag 3 april 2016 Gastblogger 8 Opmerkingen

Reeds twee maand terug heb ik een nieuwe kast gekocht bij de Ikea. Geen ingewikkeld ding maar genoeg om alles in kwijt te kunnen wat nu overal rondslingert. Omdat met twee altijd gemakkelijker is dan alleen menig man gevraagd om een handje hulp. Enthousiasme was er steeds maar ook altijd een reden waarom het niet lukte: gewoon geen moment vinden dat voor beide lukt, materiaal dat vergeten wordt, kindjes die ziek geworden zijn,..... Conclusie: twee maand later stond mijn nieuwe kast nog steeds in een doos;

Vrijdag besloot ik het heft in eigen handen te nemen! De vriendinnen gaan samen naar de cinema maar dat lukte op het eind van de maand niet meer. Dus dan had ik tenminste iets om handen! Mits wat gesukkel maar het is gelukt!! Mijn kast staat recht, alle schuifjes zitten erin en ze slepen niet! Een vreugdedansje later was ik toch een beetje (kinderlijk) trots op mezelf.

Nog half glunderend begon ik aan het avondeten. Verse (nostalgische) appelmoes van de mama meegekregen maar ojeee, de bokaal was niet van plan dat lekkers prijs te geven. Alles geprobeerd: met een handdoek, deksel in het water gestoken, op de onderkant geklopt,.......... het ding gaf niet mee! Het is dan maar kip met rijst en ananas geworden.

Hoe goed en gelukkig ik mij ook voel alleen, ik hoop nog steeds die man te vinden die eerst samen met mij de slappe lach wil krijgen omdat ik een stomme pot niet open krijg maar me dan ridderlijk uit mijn lijden verlost!

Met dank aan onze gastblogster. Jouw schrijfsels zijn ook welkom bij oponseentje@gmail.com

8 opmerkingen:

 1. Hoe herkenbaar, dat van die pot die niet open gaat!!! Ik moest onlangs wachten tot een vriendin met haar man langskwam tot ik mijn nieuwe pot confituur open kreeg. En nu heb ik van mijn moeder een zo'n "opendoen-ding" gekregen voor deksels van potten :-)
  Je mag terecht fier zijn dat je een Ikea kast alleen in elkaar krijgt!
  En ik denk inderdaad ook wel eens, waar is nu die man om mijn koppige potten open te krijgen... We zijn héél goed in zelfstandig zijn, soms té goed, uit noodzaak. Bij mij brengt dat ook wel een zeker hardheid mee, en soms snak ik naar mijn zachte kant, mijn zorgende ik, die er wel is maar geen kans krijgt nu. Tegelijk brengt dat ook wel verplichtingen met zich mee waar ik dan weer even voor bedank...
  Elk nadeel heb z'n voordeel, so true!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor mij heel herkenbaar. Alles waarvoor je wat handig moet zijn, blijft hier eeuwen liggen. Een Ikea-kast in elkaar steken, daar waag ik mij zelfs niet aan (chapeau dus voor gastblogster!)
  Momenteel op het lijstje:
  - de vaste telefoon waarmee ik enkel nog gebeld kan worden, maar niet kan bellen (ik kreeg er al een andere, maar nu blijkt die ovale pinnetjesstekker niet te passen in mijn vierkante telefooncontactdoosje)
  - het al 6 maanden in de doos verblijvende handdoekenrekje (gaat wel omhooggehangen worden als 'dankbaarheidsgebaar' door een vriend die via deze blog z'n lief leerde kennen)
  - de digitale timer om de tv en digicorder 's nachts volledig uit te schakelen (ik slaag er niet in hem in te stellen => nodeloos energieverbruik)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ladies, ken uw fysica: wees slim! Potten openkrijgen: stappenplan. Stap 1: zet uw kracht erop en weet: bij het begin van een langzame uitademing heb je meer spierkracht! Indien niet gelukt: stap 2: houdt het deksel of de dekselrand onder heet water voor een korte periode. Deksel zet uit onder heet water, droog af, en openen maar! (allemaal opgezocht en geleerd met een vriendje die niet sterk was, dus moest ik het zelf doen...).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En: stap 3: met een scherp mes een gaatje prikken in het deksel: lucht eruit, deksel open! :-) fietsbanden plakken, afvoer ontstoppen, pc rebooten,... allemaal al doende geleerd. Kan ik alles? Nee, niet nodig, maar ik kan wel mijn plan trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sommige potten zijn "deksels" goed dicht. Mijn methode is een flinke tik (maar niet té hard) tegen de rand van de tafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. You rule, handywoman! Ik duim voor die prins, eventueel met een gereedschapskist onder de arm....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mes (geen scherp he) steken onder de rand, en dat mes een beetje bewegen. Er komt lucht onder het deksel en de pot gaat als vanzelf open.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook wel een handy woman. Wat ik niet kan zoek ik op en leer ik. Het kost soms wat extra moeite, maar meestal krijg ik het wel gedaan. Als ik dan fier sta te kijken naar mijn werk, mis ik stiekem toch iemand die zegt: goed gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen